Dnes je piatok 4.4.2025 - 23:43:08 40 užívateľov online - neprihlásený

Albrecht z Valdštejna vo váhe 20 dukátu vzor 1631, vzor 1934+ odrazoky vo váhe 300 dukátu!!!

300. výročie zavraždenia Albrechta z Valdštejna vo váhe 20 dukátu

V uplynulých dňoch sa v Mincovni Kremnica uskutočnila razba medaily 300. výročie zavraždenia Albrechta z Valdštejna vo váhe 20 dukátu. Som veľmi rád, že prostredníctvom tejto stránky Vás o tejto razbe môžem informovať. Podľa doterajších skromných informácii môžem prezradiť, že sa vyrazilo naozaj miniatúrne množstvo – 10 ks medailí v zlate v dukátovej rýdzosti vo váhe 20 dukátu. Medaila je značená na hrane pôvodnou mincovou značkou K a číslom rýdzosti ako na medailách z roku 1934. Informácie o tejto razbe určite budeme ešte dopĺňať… Na začiatok ponúkam aspoň pár exkluzívnych fotografií.

0 0

Tak toto je paráda. Len škoda, že nie je u mňa doma.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 5804

Zatiaľ :-)

0 0

Chceš mi ho podarovať ? :-)))

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 5806

Mám rád tvoj humor :-) Pripomína mi to hneď ďaľší vtip, že ako chytíš opicu? No chytíš dve a jednu pustíš :-)

0 0

:-)

Kurňa, ale ten 20 dukátik je naozaj pekný. Ešte by sa zišlo nejaké foto na značenia hrany.
Celkove, keď to tak zoberiem, tak tento motív zobrazenia Valdštejna je nádherný.

0 0

No tak fešák to je, bez debaty. Fascinuje ma ten prívesok na Albrechtovej reťazi. V deväťdesiatych rokoch to bol šperkársky hit. Zaujímala by ma história a vznik tohoto motívu, symbolika.

0 0

No tak som trochu popátrať, naozaj ma to zaujímalo. Takže Albrecht z Valdštejna bol nositeľom rádu Zlatého rúna. Rád Zlatého rúna bol založený v roku 1430 burgunským vojvodom Filipom III. ako dynastický rád. Pôvodne sa nosil na reťazi, neskôr bola reťaz nahradená stuhou. Od Karola V., španielskeho kráľa, rímskonemeckýho cisára a burgundskýho vojvodu nemohlo mať rád súčasne viac ako 52 rytierov.
https://sk.wikipedia.org/…ho_r%C3%BAna
https://cs.wikipedia.org/…3%A9ho_rouna
http://www.kanony.sk/…ho-runa.html
http://forum.valka.cz/…a-Toison-dOr-

0 0

Medaile vypadá fantasticky, pravděpodobně se jedná o soukromou ražbu, nemýlím-li se?

Editováno: 17.10.2016 16:32

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 5813

No to je zrejmé, pri náklade 10 kusov.

0 0

No hezky pěkně. Vypadá to, že ražba se u této medaile povedla. Taky se případně těším na fotku hrany. A budu rád pak i za zveřejnění certifikátu nebo popisu medaile (případně fotky etue).
Díky moc Majo.

0 0

Nie je začo! Na získaní ďalších informácií usilovne pracujem. Hneď ako sa niečo nové dozviem, budem informovať :-)

Editováno: 17.10.2016 18:27
0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 5814

Korlen napsal:

No to je zrejmé, pri náklade 10 kusov.

Ano to je zrejme.....
Na druhou stranu proč by mincovna nemohla něco podobného udělat ve vlastní režii?

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 5817

No myslím, že robí kopec vecí vo vlastnej réžii (viď napr. Chrámy, trojička k 100 ročnici FJ I. a pod.) a nemôže robiť všetko. A pravdepodobne sú podstatnejšie výrobky ktoré má v emisnom pláne (svojom i NBS), alebo zopár vagónov mincí pre zahraničného partnera, ako zopár nejakých medailí, aj keď sú to v tomto prípade 20 dukáty. Réžia by asi zožrala zisk.

0 0

waw, kde sa to da kupit? :D Vyzera to luxusne

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 5813

Numik napsal:

Medaile vypadá fantasticky, pravděpodobně se jedná o soukromou ražbu, nemýlím-li se?

Môžem potvrdiť, že ide o súkromnú razbu. Razba bola vykonaná na podnet úzkeho kruhu zberateľov s vášňou k numizmatike a nie k nejakému biznisu, čo nie je v dnešnej dobe až tak časté. Na realizovanie tejto razby bolo použité pôvodné náradie.

0 0

Tak ako som sľúbil, pridávam foto hrany.

0 0

Hezká. Ta dřívější značka Mincovny se mi líbí více než aktuální.

0 0

No krásne, na tej foto to vyzerá ako tá tisíc kilovka Kangaroo. Ale fakt pekný pohľad.

0 0

No a ešte cena, aby som sa vedel zariadiť … No a samozrejme ako sa k nemu dostanem :-)))

0 0

Po dlhšej dobe pripájam ďalšie informácie o tejto veľmi zaujímavej razbe. Po prísľube, ktorý som dostal na jednej aukcii, mi bola dnes doručená fotografia skúšobnej sady tohto 20dukátu. Sada pozostáva z 3kusov 20dukátu a to v zlatom, striebornom a medenom prevedení. Všetky 3ks sú značené slovom ,,SPECIMEN" Podľa informácii ktoré mám, tak existujú iba 2 takéto sady.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6883

Tak to je nadhera :)

0 0

Musím tú druhú ísť rýchlo zamknúť do trezoru .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

No tak ta trojička to je paráda. Rád bych ji někdy viděl naživo :-).

0 0

Ty kraso, Valdštejnovi to moc sluší…

0 0

Chcel by som ešte dodať, že k označeniu 20dukátov slovom ,,SPECIMEN" bola vyrobená osobitná raznica. Nebolo to vypálené laserom ako sme boli zvyknutí pri niektorých razbách… Aj to ma presvedčilo o tom, že sa tu myslelo na každý jeden detail a preto je táto razba ozaj výnimočná…

0 0

Dnes som mal možnosť prežil jeden z tých dní, na ktoré sa nezabúda. Mal som možnosť vidieť a zároveň si odfotiť numizmatickú novinku – odrazok 300 dukátu Albrechta z Valdštejna v Ag. Ťažko opísať pocity keď som túto medailu uvidel prvý krát, ale mal som husiu kožu.
Pokiaľ mám správne info, tak sa jedná o miniatúrnu razbu – 39 kusov v striebre a keď mám dobré info, tak jeden jediný kus v zlate. Je teda jasné, že nejde o nejakú špeciálnu biznis razbu, ale skôr osobnú záľubu a vášeň. Za touto razbou údajne stojí, resp. si dala pre seba urobiť skupina špičkových českých zberateľov.
Zaujímavosťou je, že každá medaila má inú hmotnosť, čo vzniklo nevyhnutným technologickým postupom, kedy bolo nutné po každej opakovanej rane razidla odstrániť otrepy. Aby bola dosiahnutá kvalita ako vidno na foto, na každú medailu boli potrebné tri údery razidla.
Budem sa snažiť pátrať po ďalších informáciách, ktoré tu budem priebežne dopĺňať…

Editováno: 15.12.2016 14:19
0 0

Pekná placka ;-)

0 0

Priemer, váha?

0 0

nádherny kus…zišlo by sa nejaký certifikátik s parametrami

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo