Dnes je piatok 4.4.2025 - 23:40:50 35 užívateľov online - neprihlásený

Albrecht z Valdštejna vo váhe 20 dukátu vzor 1631, vzor 1934+ odrazoky vo váhe 300 dukátu!!!

Presne tak, ešte to tak mať doma. To by bola u mňa úplná spokojnosť.
No uspokojil by som sa aj s medeným . Podla tých fotiek je to neskutočne krásna medaila a v nízkom náklade, čo som čítal na certifikáte len 9 ks. Motív parádny . Ale aj cena bude asi hodná toho motívu , zodpovedajúca tejto nádhere a samozrejme asi ťažko zohnateľná.
Jednoducho Valdštejn je Valdštejn.

0 0

Ešte som zabudol pogratulovať majiteľom týchto nádherných medailí .

0 0

Včera se mi naskytla možnost, vidět varianty Ag a Cu na vlastní oči. Jde opravdu o neskutečný pocit, kterého se člověka při pohledu na medaile zmocní.
Gratuluji majitelům těchto krásných medailí.

0 0

Vážený pane , píšete zaobalene o orgazme? Myslím samozrejme numizmatickom.....

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8550

I takto se to dá vyjádřit.

0 0

Tu je k dispozícii Ag
https://www.numizmatik.eu/…-zavrazdenia

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8564

Již není k dispozici – nedostupné

0 0

Letel preč ako splašený holub …sledoval som .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

No a teraz zas, pokiaľ som si všimol, prvý (aspoň verejný) predaj verzie Cu. Cena plnotučná, tak uvidíme, či naberie podobne rýchlo ornitologický osud, ako spomínaný holub vyššie :-)
https://www.numizmatik.eu/…deny-odrazok

0 0

Pekný kúsok.
Ešte sa mi viac páči ako strieborný , náklad len 9 ks. Ani som nezaregistroval predaje. Všetko je už pravdepodobne rozchytané.Do budúcna asi dobrá investícia.

0 0

No meď má svoje čaro. Ak by sme uvažovali pragmaticky, bronzové razby či českolipského spolku alebo verzie Chaura – Špánek sú cca štvornásobne drahšie ako strieborné, vzhľadom na počet kusov. Čas ukáže či táto razba bude tento vývoj kopírovať.

0 0

10 Dukat 1934 Valdštejn:
https://www.ma-shops.com/…nd/item.php5?…

Si vis pacem, para bellum. Acta non verba.

0 0

Trobo díky za tip .

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 9023

sparky napsal:

Trobo díky za tip .

Zas ma pan kolega predbehol :-(

0 0

Nepatrí to úplne sem, ale snáď to prijmete s pochopením …

Predal a vymenil som viac kusov cínových Valdštejnov 1934. Jeden z kupujúcich si ho nechal pozlátiť. Na moje prekvapenie to dopadlo perfektne. Škoda len, že som nemal u seba foťák. Vôbec som o tom totiž nevedel. Ale pokúsim sa zohnať nejaké obrázky.

Ak je to total off topic admin to môže vymazať.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 9036

Pozlátený cínový Wallenstein sa stal obeťou výmenného obchodu. Foto nebude. Ľutujem.

0 0

Teší ma, že toto víkendové popoludie Vám môžem predstaviť bračeka 20dukátu, vzor 1934 a to v podobe 20dukátu Albrechta z Valdštejna, vzor 1631. Razba bola opäť realizovaná v Mincovni Kremnica v ozaj malom počte 20 kusov v Au prevedení a po tri kusy v striebre a medi. Aj v tomto prípade je 20 dukát na hrane opatrený pôvodnou mincovou značkou K a číslom rýdzosti. Ďalšie informácie o tejto razbe sa budem snažiť čím skôr doplniť. Na začiatok pripájam aspoň zopár fotiek.

0 0

Tady se můžete podívat na original :) Pol. 94 a 95

https://auktionen.sincona.com/…atalogArchiv?…

Kopírování mých textů a fotografií je možné pouze pro nekomerční účely a je nutné vždy uvést zdroj.

0 0

Pre mňa je to príjemný pohľad. Tento barokový reverz podľa pôvodnej razby Hansa Riegera z roku 1631 je, podľa mňa, výraznejší, impozantnejší. Je to samozrejme subjektívne. Hans Rieger bol, ako sa vtedy hovorilo, rezač želiez a pečatí vo Vratislavi. Rezal razidlá mincí Albrechta z Valdštejna pre mincovňu v Jičíne. Existuje aj ďaľšia razba podľa vzoru Hansa Riegera, k storočnici razby, z roku 1731 od Philippa Christopha von Beckera, ktorého mimochodom Karol VI. povýšil do šľachtického stavu.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 9189

Originál 20D je nádherný, je tam cítiť kus histórie a minulú slávu tejto razby, ktorá je pompézne doplnená nedávnou razbou Valdštejna. Vedel by som si predstaviť oba tieto “kúsky” v jemnej mahagónovej etue kde kontrastujú nedokonalé pôvodné tvary obruby ´34 s dokonalým prevedením ´17

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Pre potešenie oka sa mi podarilo zohnať foto sady… Nech sa páči :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 9265

Nádhera, no takto na noc dvíhať tlak sa nepatrí :-D

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Odpoveď na príspevok č. 9265

Prosím Vás, kde sa dá sada zohnať a približne v akej cenovej relácii sa pohybuje?

Editováno: 20.4.2017 15:58
0 0

Po dlhom očakávaní prichádza na svet 300dukát Albrechta z Valdštejna, vzor 1631. Pre mnohých zberateľov bude táto razba určite spestrením uhorkovej sezóny, ktorá momentálne prebieha. Razba bola opäť realizovaná v Mincovni Kremnica v počte 39 ks v Ag prevedení… Foto pripájam nižšie.

0 0

Klasika , urcite soukroma razba! Kremnica jako mincovna je obrazem toho jak by to nemelo vypadat! Vse , co za neco stoji, jsou soukrome vazby. Blbosti daji do normalniho prodeje. Divim se ze slovenske numismatiky to nechava v klidu a nedovedete se ozvat a vyzadovat na tvrdo info!!! Zakon na to pamatuje!!! Smlouvy jsem na jejich webu nenasel. Maji tam same blbosti ohledne blbovin ale podstatne smlouvy nebaleznete. Dokud si nechate na Slovensku takhle prdet do starych razeb a budete akceptovat cim vas nakrmi ty jejich slavne odpovedi , tak se to nikam nepohne. Reditele vymenit , vysetrit policii a celou spravni radu! U nas ruci za skody a trestni jednani! Copak na Slovensku se nenajde nikdo kdo by si troufl podat trestni oznameni na neznameho pachatele!!!!! Vsechny slusne razby budou mit brzo jen soukromnici! Ale protoze to neumi tak pouziji mincovnu! Kdybych Nebyl občan ĆR tak bych sam podal trestni oznameni. Vedeni mincovny historii jasne skodi!!!! Voli ekonomickynej­zajimavejsi soukrome reseni.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10218

No, na tento príspevok sa mi nechcelo, ale naozaj nechcelo nejako reagovať. Na niektoré, a prepytujem za výraz, nemyslím to osobne, fantasmagórie sa ani racionálne reagovať nedá. Podstatné ale je, že autor toho príspevku už atakoval konkrétne osoby, spomína nejaké vyšetrovanie, trestné oznámenie a podobne. Autor použil (nie prvý krát) na svoju súkromnú vojnu s osobami a inštitúciami túto stránku. Popri tom, je Mincovňa Kremnica na stránke zastúpená svojim vlastným oficiálnym komunikačným kanálom. Je potrebné si uvedomiť, že administrácia stránky nesie, podľa rozhodnutia ESLP zodpovednosť za urážlivé komentáre zverejnené na diskusných fórach.
“Před několika dny se v médiích objevily ohlasy k průlomovému rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva (dále jen „ESLP“) ve věci Delfi AS proti Estonsku (rozsudek ze dne 16. 6. 2015), kterým byla dovozena odpovědnost společnosti Delfi za urážlivé komentáře zveřejněné na diskuzním fóru provozovaném touto společností.”
https://pravopropodnikatele.cz/…kuznim-foru/
Ale k veci. Ja nie som extra fanúšik ani obhajca tzv. súkromných razieb. Ale nie je to nič nového pod slnkom,, čo sa dá ľahko naštudovať v odbornej literatúre či katalógoch. No a súkromné razby sú súkromné, pretože sú súkromné. To znamená, že ktokoľvek, a to samozrejme nie len numizmatik, si môže v mincovni zadať zakázku a mincovňa je povinná ju prijať, ak spĺňa všetky náležitosti. Teda ak má zadávateľ na konkrétnu razbu zabezpečené autorské práva, razba neporušuje zákon (napríklad použitím zakázaných či chránených symbolov a podobne), resp. sa jedná o razbu kde ochrana autorských práv pominula. To znamená, že ktokoľvek z občanov ČR, SR i iných štátov EU si takúto zakázku môže objednať. Je k tomu treba nápad, odvahu, peniaze, nejakú mieru odbornosti a dostatok trpezlivosti, predpokladám. No a ak je razba súkromná, ako možno niekoho nútiť aby s ňou nakladal inak, ako sám chce. Teda je na jeho rozhodnutí či dá, komu dá, koľko a za koľko dá z jeho súkromnej zakázky. A do toho mu nemôže hovoriť ani výrobca, ani nikto iný. Rovnako výrobca nie je žiadnym nariadením viazaný takéto zmluvy zverejňovať, práve naopak. Toľko podľa môjho názoru k súkromným razbám. A “vyžadovat natvrdo info” je skôr úsmevné ako relevantné a je asi zbytočné sa o tom širšie rozpisovať.
Ďalej autor podnecuje k Slovenskému národnému numizmatickému povstaniu, aby sme si na Slovensku “nenechali prdet do starých razeb” a ak by vraj nebol občan iného štátu, tak by sám podal trestné oznámenie. No, myslím si, a tu podotýkam, že autora si vážim a tento text je čiste akademický a nie osobný, že by šikoví právnici takéhoto oznamovateľa zodrali z kože. Ale mám ešte jedno odporučenie a autor sa môže plne realizovať vo svojej domovine. Nedávno sa odohralo ďaľšie kolo súkromnej biznis razby českého zadávateľa. A to ako cez kopirák. Tu chcem zas zdôrazniť, biznis razba nie je myslená ako invektíva, je to proste obchodný zámer tak ako tisíce ďaľších vo všetkých oblastiach života. A buďme aj korektní, drtivá väčšina ľudí čo sa motajú v slovenskej, českej, európskej či svetovej numizmatike, sa tam motá kôli obchodu. Ruku na srdce, kto pozná koľko čistokrvných zberateľov? Ja s tých možno niekoľko desiatok či stoviek jedného. A niekoľko investičných zberateľov, čo je vlastne tiež biznis, alebo zodpovednosť, alebo prezieravosť (doplnte si ľubovoľne).
Takže, už i tak je to dlhé, by som odporučil veci riešiť bez zbytočných emócií, na základe dostatočných informácií a prehľadu…

Editováno: 21.7.2017 15:11
0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 10228

Souhlasim , ze muj nazor na soukrome je kriticky. Tento způsob ražeb a distribuce nepovažuji za uplne průhledný a čistý. Je naivní si myslet, že každému bude umožneno vydat si co chce. Na to jsou nutné spravne kontakty. Nebude dále zde kritizovat tento způsob ražeb aby nevznikl pocit , že tyto stránky zneužívám. Vyjádřil jsem kritický názor, který vím, že neni ojedinělý.

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama