A ani tieto 4 ďalšie tam neboli .....
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Dnes je sobota 5.4.2025 - 1:22:00 - 22 užívateľov online - neprihlásený
A ani tieto 4 ďalšie tam neboli .....
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Budeš mať …toto je od priateľov zo Švajčiarska
Švajčiari majú veľa krásnych streleckých medailí z 19.storočia , podobne ako Rakúsko a Nemecko toto územie je nimi priam posiate .
Re:
Odpoveď na príspevok č. 6559
Nedávno som v rukách naozaj krásnu streleckú medailu, ale nemeckú… U nás sa to veľmi nezbiera, nazapadá často do typológie, je to skôr pre individuálne estetické potešenie.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 6556
Svetová výstava vo Viedni 1873
Takto to ma vyzerať po kope v pôvodnej etui
Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6616
Nepatrí to mne už to dopytujem cca 2 roky ale včera som mal možnosť mať to v ruke
Re:
Odpoveď na príspevok č. 6620
Rakúšan sa nedal prehovoriť ale zopár krásnych kúskov som si odniesol
Asi sa nešušťalo správnym typom bankoviek .
Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6621
Jasné , ja viem že to nie je jednoduché , ale aspoň vieš kde sa máš obrátiť a to je niekedy na nezaplatenie
MEMENTO MORI CARPE DIEM
Odovzdávanie trónu, Olomouc, 2. decembra 1848. Strýko Františka Jozefa abdikoval v jeho prospech. Nostalgická krása medaily v deň, kedy si pripomíname sté výročie smrti panovníka FJ I. Autorom medaily je Konrád Lange.
Účasť na otvorení Suezského kanálu 1869
je oficiálny názov krásnej medaily s podobizňou Františka Jozefa od
Josefa Tautenhayna. Rakúsko – Uhorsko sa na vybudovaní kanálu
podieľalo.
https://cs.wikipedia.org/…pr%C5%AFplav
František Jozef I., tri guľometné hniezda
Medaila s nie všedných názvom na I. sv. vojnu, František Jozef I. a na rube vojaci v zákopoch a Viktória s vencom. Autori líc Rudolf Neuberger a rub Arnold Hartig. Zaujímavosťou je, že obaja autori sa podieľali ako autori aj na obehových minciach R-U. Napríklad Rudolf Neuberger bol spolu s J. Tautenhaynom autorom mincí 10 korún 1892 – 1915 a s A. Neudeckom 10 a 20 halierov 1892 – 1916.
Re: František Jozef I., tri guľometné hniezda
Odpoveď na príspevok č. 7149
tak predsa je už tvoja – pekný reliéf FJI.
http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.
Re: Re: František Jozef I., tri guľometné hniezda
Odpoveď na príspevok č. 7155
Mám ešte jednu k dispozícii v prípade záujmu
Dnes pri reorganizácii a sťahovaní numi knižnice, som natrafil na brožúrku na ktorú som naozaj zabudol. Takže som sa tešil znovu a asi ešte viac. Ale je to skvelá pomôcka a môžem odporučiť. Ide o “Mince a medaile Františka Jozefa I.” od pána Eduarda Polívku, vydala Česká numismatická společnost, pobočka Hradec Králové v roku 1983. Je tam aj mnoho medailí ktoré bežne v katalógoch nevidieť s podrobnejšími informáciami a tiež mnoho informácií o razbách mincí, autoroch, počtoch kusov a podobne.
Medaila ku ktorej po informáciách ešte pátram. Podľa všetkého ide o medailu pri príležitosti návštevy Františka Jozefa na lýceu v Miláne v roku 1857. Ako autor mi vychádza milánsky sochár a medailér Francesco Broggi, ktorý by túto medailu vytvoril v roku svojej smrti. Medaila má impozantný priemer 76 mm a ide asi o pozlátený bronz.
Na poslednú chvíľu si ešte hľadala cestu pod ten správny vianočný stromček výročná medailička Františka Jozefa z roku 1898, k 50. výročiu vlády. Na averze mladý portrét FJ, 2. decembra 1848, reverz starý portrét panovníka, 2. decembra 1898. Ag, 26 mm.
Vedel by mi niekto poradiť ohľadne tejto medaile?
Autor: Scharff
Priemer: 37 mm
Hmotnosť: 21,98 g
Vopred dakujem
Re:
Odpoveď na príspevok č. 7834
Zatiaľ to vyzerá na Antona Scharffa (signatúra spojené písmená AS) a
našiel som v jeho tvorbe medailu z roku 1900 – “Joh. Peter a Therese
Reininghaus”, ale keď som si chcel stotožniť vizualizáciu, našiel som
inú medailu.
https://www.numisbids.com/n.php?…
Bol som na cestách a mám ešte nejaké povinnosti, ale neskôr pozriem, ak to
bude potrebné.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 7836
Je to presne táto medaila kúpil som ju v dražbe na Ebay.de od Poľského predajcu
Toto každý deň nevidíš,
preto som to vložil sem, zdalo sa mi to najlepšie miesto, aby sa príspevok aj uchoval. Je to miniatúrna strieborná knižočka s podobizňou Františka Jozefa – Prejav k národu pri vypuknutí I. svetovej vojny. V knižke je obrázok FJ a text príhovoru. Miniatúra je upravená tak, aby sa mohla nosiť ako medailón, amulet.
Re: Toto každý deň nevidíš,
Odpoveď na príspevok č. 8247
Korlen napsal:
preto som to vložil sem, zdalo sa mi to najlepšie miesto, aby sa príspevok aj uchoval. Je to miniatúrna strieborná knižočka s podobizňou Františka Jozefa – Prejav k národu pri vypuknutí I. svetovej vojny. V knižke je obrázok FJ a text príhovoru. Miniatúra je upravená tak, aby sa mohla nosiť ako medailón, amulet.
Ak by to bolo na predaj kolega, urcite by sme sa my dvaja dohodli.