Dnes je sobota 5.4.2025 - 1:16:40 20 užívateľov online - neprihlásený

Medaile a žetóny F.J.I.

A ani tieto 4 ďalšie tam neboli .....

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6556

No a to som si myslel že budem mať vcelku pohodovú nedelu…

0 0

Budeš mať …toto je od priateľov zo Švajčiarska

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Švajčiari majú veľa krásnych streleckých medailí z 19.storočia , podobne ako Rakúsko a Nemecko toto územie je nimi priam posiate .

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6559

Nedávno som v rukách naozaj krásnu streleckú medailu, ale nemeckú… U nás sa to veľmi nezbiera, nazapadá často do typológie, je to skôr pre individuálne estetické potešenie.

Editováno: 6.11.2016 10:05
0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6556

Svetová výstava vo Viedni 1873
Takto to ma vyzerať po kope v pôvodnej etui

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6615

Krásny a inšpirujúci pohľad. Gratulujem.

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6616

Nepatrí to mne už to dopytujem cca 2 roky ale včera som mal možnosť mať to v ruke

0 0

Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6617

Asi sa to ľahko nevracalo :-)

0 0

A možno to už ani nevrátil , hihihi

MEMENTO MORI CARPE DIEM

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6620

Rakúšan sa nedal prehovoriť ale zopár krásnych kúskov som si odniesol

0 0

Asi sa nešušťalo správnym typom bankoviek .

0 0

Odpoveď na príspevok č. 6621

Jasné , ja viem že to nie je jednoduché , ale aspoň vieš kde sa máš obrátiť a to je niekedy na nezaplatenie

MEMENTO MORI CARPE DIEM

0 0

Odovzdávanie trónu, Olomouc, 2. decembra 1848. Strýko Františka Jozefa abdikoval v jeho prospech. Nostalgická krása medaily v deň, kedy si pripomíname sté výročie smrti panovníka FJ I. Autorom medaily je Konrád Lange.

Editováno: 21.11.2016 14:29
0 0

Účasť na otvorení Suezského kanálu 1869

je oficiálny názov krásnej medaily s podobizňou Františka Jozefa od Josefa Tautenhayna. Rakúsko – Uhorsko sa na vybudovaní kanálu podieľalo.
https://cs.wikipedia.org/…pr%C5%AFplav

0 0

František Jozef I., tri guľometné hniezda

Medaila s nie všedných názvom na I. sv. vojnu, František Jozef I. a na rube vojaci v zákopoch a Viktória s vencom. Autori líc Rudolf Neuberger a rub Arnold Hartig. Zaujímavosťou je, že obaja autori sa podieľali ako autori aj na obehových minciach R-U. Napríklad Rudolf Neuberger bol spolu s J. Tautenhaynom autorom mincí 10 korún 1892 – 1915 a s A. Neudeckom 10 a 20 halierov 1892 – 1916.

0 0

Re: František Jozef I., tri guľometné hniezda
Odpoveď na príspevok č. 7149

Táto sa mi veľmi páči.

0 0

Re: František Jozef I., tri guľometné hniezda
Odpoveď na príspevok č. 7149

tak predsa je už tvoja – pekný reliéf FJI.

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Re: Re: František Jozef I., tri guľometné hniezda
Odpoveď na príspevok č. 7155

Mám ešte jednu k dispozícii v prípade záujmu

0 0

Dnes pri reorganizácii a sťahovaní numi knižnice, som natrafil na brožúrku na ktorú som naozaj zabudol. Takže som sa tešil znovu a asi ešte viac. Ale je to skvelá pomôcka a môžem odporučiť. Ide o “Mince a medaile Františka Jozefa I.” od pána Eduarda Polívku, vydala Česká numismatická společnost, pobočka Hradec Králové v roku 1983. Je tam aj mnoho medailí ktoré bežne v katalógoch nevidieť s podrobnejšími informáciami a tiež mnoho informácií o razbách mincí, autoroch, počtoch kusov a podobne.

0 0

Medaila ku ktorej po informáciách ešte pátram. Podľa všetkého ide o medailu pri príležitosti návštevy Františka Jozefa na lýceu v Miláne v roku 1857. Ako autor mi vychádza milánsky sochár a medailér Francesco Broggi, ktorý by túto medailu vytvoril v roku svojej smrti. Medaila má impozantný priemer 76 mm a ide asi o pozlátený bronz.

0 0

Na poslednú chvíľu si ešte hľadala cestu pod ten správny vianočný stromček výročná medailička Františka Jozefa z roku 1898, k 50. výročiu vlády. Na averze mladý portrét FJ, 2. decembra 1848, reverz starý portrét panovníka, 2. decembra 1898. Ag, 26 mm.

0 0

Vedel by mi niekto poradiť ohľadne tejto medaile?
Autor: Scharff
Priemer: 37 mm
Hmotnosť: 21,98 g
Vopred dakujem

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7834

Zatiaľ to vyzerá na Antona Scharffa (signatúra spojené písmená AS) a našiel som v jeho tvorbe medailu z roku 1900 – “Joh. Peter a Therese Reininghaus”, ale keď som si chcel stotožniť vizualizáciu, našiel som inú medailu.
https://www.numisbids.com/n.php?…
Bol som na cestách a mám ešte nejaké povinnosti, ale neskôr pozriem, ak to bude potrebné.

0 0

Niečo je tu http://aukro.cz/…2634021.html

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7836

Je to presne táto medaila kúpil som ju v dražbe na Ebay.de od Poľského predajcu

0 0

Odpoveď na príspevok č. 7837

Milý kúsok. A je to Anton Scharff, tak nie je čo riešiť.

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 7838

Dakujem za info

0 0

Toto každý deň nevidíš,

preto som to vložil sem, zdalo sa mi to najlepšie miesto, aby sa príspevok aj uchoval. Je to miniatúrna strieborná knižočka s podobizňou Františka Jozefa – Prejav k národu pri vypuknutí I. svetovej vojny. V knižke je obrázok FJ a text príhovoru. Miniatúra je upravená tak, aby sa mohla nosiť ako medailón, amulet.

0 0

Re: Toto každý deň nevidíš,
Odpoveď na príspevok č. 8247

Korlen napsal:

preto som to vložil sem, zdalo sa mi to najlepšie miesto, aby sa príspevok aj uchoval. Je to miniatúrna strieborná knižočka s podobizňou Františka Jozefa – Prejav k národu pri vypuknutí I. svetovej vojny. V knižke je obrázok FJ a text príhovoru. Miniatúra je upravená tak, aby sa mohla nosiť ako medailón, amulet.

Ak by to bolo na predaj kolega, urcite by sme sa my dvaja dohodli.

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama