Dnes je streda 30.4.2025 - 14:14:31 19 užívateľov online - neprihlásený

Sada mincí "Slovenský štát 1939 - 1945"

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7978

Tódi, nikto Vám “hubu zašívať” nebude. Ale, ruku na srdce, koľkých čistokrvných zberateľov poznáte? A koľkých ľudí poznáte čo si zarábajú na živobytie obchodom. Či už obchodom s autami, pozemkami a inými nehnuteľnosťami, textilom, potravinami...... doplňte si ďaľších iks komodít a služieb. Alebo, je to inak pri iných zberateľských materiáloch, ako sú veterány, známky, nábytok, porcelán, šperky, bibliografia..... a zas si doplňte podľa chuti? To sú všetko chrapúni? Všetci predajcovia ktorí boli dnes napríklad na burze v TN, alebo hociktorej inej burze sú, citujem, zlodeji? Aj všetci klienti, ktorí predávajú svoj materiál na aukciách, dražbách? Hovorí z Vás srd a nerešpektujete realitu. Vy sa usilujete svoje, povedzme, prebytky predať čo najlacnejšie, alebo sa usilujete dosiahnuť čo najlepšiu cenu? Áno, je, či sa nám to páči a či nie, dnes numizmatika (a všetky iné zberateľské oblasti) skôr, alebo stále viac, obchod a niekedy aj tvrdý biznis. Tak ako život sám.
Nechcem tu rozvíjať takúto negatívnu a nekonštruktívnu diskusiu a verte mi, že mnohé veci sa aj mne nepáčia. Mám ale právo, alebo kto koľvek iný, diktovať ľuďom ako majú žiť, premýšľať, konať? Ak cítite niekde “zlodejinu”, tak ju nepodporuje tým, že sa toho zúčastníte, pretože potom by si mnohí mohli Vaše rozhorčenie vysvetľovať ako frustráciu, že ste neboli za tých 9000 úspešný. Viete, väčšina slovenských rodín nemá celoživotné úspory v takej výške. Páčilo by sa Vám, ak by Vás takýto ľudia teraz označili za zlodeja keď na to máte? Nič Tódi obvykle nie je len čierno – biele.
Nechcem sa Vás tiež nijako dotknúť, usilujem sa byť vecný, tolerantný, ústretový a korektný v diskusii, ale musel som zareagovať keď vnášate na stránku s takou razanciou takúto tému. Urážať “investičných zberateľov”, ktorí sú možno len prezieravejší ako tí, ktorí na svojich peniazoch v bankách reálne prerábajú, je podľa mňa nevhodné, neslušné a arogantné. A možno posledná veta, poznám mnohých čistých numizmatikov – obchodníkov, ktorí sú vedomosťami i prínosom pre numizmatiku oveľa väčším prínosom, ako mnohí iní…

Editováno: 14.1.2017 19:33
0 0

Re: Re: Re: Re: Informácia o obchode
Odpoveď na príspevok č. 7982

nie, nie je to neskúsenosť, no závisť z Vašej strany – obaja sa dobre poznáme z iného portálu a mám dojem, že už aj tam na Vás s..ú. tu Vás zas budú ignorovať a smaiať sa z podobných komentov, pretože tu sa trošku ináč rozmýšla a hlavne pomáha jeden druhému, veľa ľudí sa pozná osobne a je to tu pohodové. tak prajem veľa štastia pri Vašom zhasínaní miestnych stránok a skúste sa zdržiavať podobných dristov.

s pozdravom a úctov k Vám slamec

pre admina: sorry za OT ale nedalo mi reagovať

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Re: Re: Re: Re: Re: Informácia o obchode
Odpoveď na príspevok č. 7983

Kaporcek napsal:

Tódi napsal:

Kaporcek napsal:

Tódi napsal:

Karel napsal:

Predal som spolu -
20 kusov 5 hal 1942 Zn – 422 EUR (21,10 EUR/kus)
Stavy mincí:
4× gEF
5× EF
11× aEF

Bez toho, aby sa hocikto urážal, viete, čo ma po prečítaní príspevku horevyššie, napadlo ako prvé..??

Ktorý blbec(a načo vôbec), má 20 kusov týchto mincí v albume.. :-)

A fakt si prosím nikto neberte tú pripomienku ako urážku kohokoľvek, nedalo mi proste nenapísať,
ospravedlňujem sa za netaktnosť..

Ha ha ha pán kolega to nie je netaktnosť to je neskúsenosť.
Ja som mal v albume 42 kusov tých malých zinkových diablov vo veľmi slušnom stave. Kupoval som ich 350– 500 SK a v 2012 som ich predal naraz za 40 E / kus . Takže ako blbec som z cca 16,000 SK spravil 1680 E.

Nie, to nie je neskúsenosť.. to je ešte stále zachovaná “koža na tvári” a neohnutá chrbtová kosť pred vplyvom peňazí..
Ale už to jaksi nie je v móde a mnohým to nič nehovorí..
Apropó.. a čo má čo spoločné vlastníctvo 42ks rovnakých mincí zo zberateľstvom, nejedujte ma..
Treba iba priznať farbu a povedať na rovinu, že fičíme na investičnej numizmatike a basta-fidli, chápeme sa..

Nikdy v živote som nikde netvrdil a nenapísal, že som len zberateľ . Áno som numizmatický investor a budovanie ako takej slabšej zbierky ma úplne nič nestojí mincičky si samé na ňu zarobia. Síce to poopravím, zbieram len to čo riadne ,, pracuje ´´.

To už je korektnejšia odpoveď a pochopím to.. ale “zbieranie” 100 ks SVD je výhradne(!!) biznis a nič spoločné s tou pravou numizmatikou nemá!!

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 7984

Korlen napsal:

Tódi, nikto Vám “hubu zašívať” nebude. Ale, ruku na srdce, koľkých čistokrvných zberateľov poznáte? A koľkých ľudí poznáte čo si zarábajú na živobytie obchodom. Či už obchodom s autami, pozemkami a inými nehnuteľnosťami, textilom, potravinami...... doplňte si ďaľších iks komodít a služieb. Alebo, je to inak pri iných zberateľských materiáloch, ako sú veterány, známky, nábytok, porcelán, šperky, bibliografia..... a zas si doplňte podľa chuti? To sú všetko chrapúni? Všetci predajcovia ktorí boli dnes napríklad na burze v TN, alebo hociktorej inej burze sú, citujem, zlodeji? Aj všetci klienti, ktorí predávajú svoj materiál na aukciách, dražbách? Hovorí z Vás srd a nerešpektujete realitu. Vy sa usilujete svoje, povedzme, prebytky predať čo najlacnejšie, alebo sa usilujete dosiahnuť čo najlepšiu cenu? Áno, je, či sa nám to páči a či nie, dnes numizmatika (a všetky iné zberateľské oblasti) skôr, alebo stále viac, obchod a niekedy aj tvrdý biznis. Tak ako život sám.
Nechcem tu rozvíjať takúto negatívnu a nekonštruktívnu diskusiu a verte mi, že mnohé veci sa aj mne nepáčia. Mám ale právo, alebo kto koľvek iný, diktovať ľuďom ako majú žiť, premýšľať, konať? Ak cítite niekde “zlodejinu”, tak ju nepodporuje tým, že sa toho zúčastníte, pretože potom by si mnohí mohli Vaše rozhorčenie vysvetľovať ako frustráciu, že ste neboli za tých 9000 úspešný. Viete, väčšina slovenských rodín nemá celoživotné úspory v takej výške. Páčilo by sa Vám, ak by Vás takýto ľudia teraz označili za zlodeja keď na to máte? Nič Tódi obvykle nie je len čierno – biele.
Nechcem sa Vás tiež nijako dotknúť, usilujem sa byť vecný, tolerantný, ústretový a korektný v diskusii, ale musel som zareagovať keď vnášate na stránku s takou razanciou takúto tému. Urážať “investičných zberateľov”, ktorí sú možno len prezieravejší ako tí, ktorí na svojich peniazoch v bankách reálne prerábajú, je podľa mňa nevhodné, neslušné a arogantné. A možno posledná veta, poznám mnohých čistých numizmatikov – obchodníkov, ktorí sú vedomosťami i prínosom pre numizmatiku oveľa väčším prínosom, ako mnohí iní…

Veľmi pekne ste to Korlen napísali, aj s týmto musím jednoznačne súhlasiť.. Nikomu predsa nemôže vadiť, ak svoju mincu predá o 10–100, aj 300–500e výhodnejšie, jak sa k nej dopracoval. Mne vadí tá doslova nenažranosť a arogancia trhu, kde sa jedna a ta samá minca otočí cez štyroch sprostredkovateľov-inv.numizmatikov a každý sa tvári, že to tak má byť.. nejako ten páchnúci neokapitalizmus zasiahol aj odvetvie numizmatiky..
A kľudne sem môžem umiestniť poslednú fotodokumentáciu, jak priamy užívateľ tohto webu a jeho “predchodcovia” otočili moju 20K 1911KB cez 5 sprostredko­vateľov za necelý jeden štvrťrok.. a nemyslite si, že to vraví zo mňa nejaká flustrácia, že presne to isté nerobím ja.. nie, nie..
Investičná numizmatika v zdravej miere, ako tvorba rezervy do budúcna, s tým predsa žiaden problém nie je.. Problém však je, s tými, čo sa správajú štýlom, jak som popísal vo vyššieuvedených príspevkoch.. áno, s takými ja osobne mám problém.. a hlavne preto sa stále považujem za slušného človeka.. a nejak mi tá slušná korektnosť na týchto weboch, čím ďalej, tým viac chýba..

Editováno: 14.1.2017 19:55
0 0

Páni … zmýlili ste si môj blog s pokecom … pokračujte prosím v Kaviarni … ďakujem

0 0

Re: Re: Re: Re: Re: Informácia o obchode
Odpoveď na príspevok č. 7985

slamec napsal:

nie, nie je to neskúsenosť, no závisť z Vašej strany – obaja sa dobre poznáme z iného portálu a mám dojem, že už aj tam na Vás s..ú. tu Vás zas budú ignorovať a smaiať sa z podobných komentov, pretože tu sa trošku ináč rozmýšla a hlavne pomáha jeden druhému, veľa ľudí sa pozná osobne a je to tu pohodové. tak prajem veľa štastia pri Vašom zhasínaní miestnych stránok a skúste sa zdržiavať podobných dristov.

s pozdravom a úctov k Vám slamec

pre admina: sorry za OT ale nedalo mi reagovať

No vidíte, presne o tejto slušnosti, čo mi na diskusiách toľko chýba, som sa toľkokrát zmieňoval.. :-)
A prosím, menujte mi jedného-jediného človeka, ktorý sa možno ponosoval, že som možno nebol v akomkoľvek jednaní s ním férový a mincu som mu takpovediac neprimerane draho predal.
No takého prosím nenájdete, lebo taký neexistuje.. :-)
Ja si ešte ctím staré spôsoby a konám tak.. a takisto sa nechám podučiť aj od 20r.chalana, ak viem, že vypráva múdro a posunie ma to o level ďaľej.

Editováno: 14.1.2017 20:03
0 0

Páni … zmýlili ste si môj blog s pokecom … pokračujte prosím v Kaviarni … ďakujem

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7988

Karel napsal:

Vďaka za upozornenie.. pokračujme teda v kaviarni.. toto vlákno je o minciach Slov.štátu..

0 0

Mna by zaujimala takato vec : V katalogu MCH su uverejnene aj skusobme razby Sl. štatu 1939–45. Stretol sa s tym niekto uz aj na živo medzi zberatelmi ?

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7993

Ja nie.
Skúšobné razby celkove ma zberateľsky nepriťahujú. Ale rád si to prečítam, aj 5×.

0 0

Re: Informácia o obchode
Odpoveď na príspevok č. 7924

Karel napsal:

Dnes prišla poštou etue “Mince Slovenský štát 1939 – 1945”, takmer taká istá ako mám hore v blogu. Cena aj s poštovným – 1 300 CZK = 48,11 EUR. Etue je nová, bola vyrobená tak, aby vyzerala ako tie staršie a pritom pevne držala mince v otvoroch pri transporte. Mince sady sú už komplet, stačí ich vložiť do etue. Obchod so sadou prebehne v nedeľu, výsledok oznámim (ak budú účastníci obchodu súhlasiť).

Obchod sa dnes podľa dohovoru uskutočnil. Išlo o zloženie Sady mincí “Slovenský štát 1939–45” na objednávku. Stav mincí bol dohodnutý na EF. Predávajúci vyčíslil cenu mincí plus náklady na 322 EUR a za sadu požadoval spolu s províziou 372 EUR. Po prehliadke mincí sa účastníci obchodu dohodli na cene 370 EUR. Rád by som poznamenal, že 6 mincí v sade bolo v stave gEF (okrem iného i 5h 1942 a 1k 1944) a 4 mince boli v stave aUNC (napr 1k 1945), čiže sa jednalo o sadu mincí v špičkovom stave.

Problémom bola etue, ktorá prišla poštou a o ktorej píšem v citovanom komentári. Pri jej kontrole a jemnej manipulácii s ňou sa uvoľnili oba pánty a táto etue bola teda mimo záujmu zberateľa kupujúceho sadu mincí. V tomto poškodenom stave sa mi ju podarilo získať od predávajúceho za symbolických 10 EUR. Obaja aktéri obchodu sa medzitým už telefonicky dohodli s výrobcom etue na ďalšom postupe. To však už išlo mimo mňa.

Toľko k priebehu tohto obchodu, ktorý sa uskutočnil v priateľskej atmosfére pri káve v jednom obchodnom centre.

0 0

TOP ceny

TOP ceny:

• 5h 1942 Zn gEF – 75 EUR (2013)
  • 20h 1942 CuZn aUNC – 120 EUR (2014)
  • Sada mincí “Slovenský štát 1939–1945” – 26 ks pôvodných razieb – aUNC, etue – 400 EUR – plus 100 EUR provízia za poskladanie sady (2014)

Vlastné zdroje.

Editováno: 30.1.2017 20:41
0 0

Informácia o obchode

Priamy obchod, ktorý som dnes sprostredkoval:
Sada mincí “Slovenský štát 1939–1945” – bez 5h 1942. bez etue – stavy mincí aEF až gEF – 280 EUR
Kupujúci mi po ukončení obchodu telefonoval, že obchod bol obojstranne korektný, na cene sa vzájomne dohodli, ale že zo sady vyradil skorodovaný 5h 1942 a poškodenú etue, na ktorej sa samovoľne otváral zámok.
Zjednal som nápravu k spokojnosti kupujúceho:
5h 1942 gEF – 30 EUR
etue, použitá iba na jeden transport mincí – 20 EUR

0 0

Informácia o obchode

Vráble dnes 7,30 hod:
Konzerva 5h 1942 UNC – 33 EUR

PS:
Predám 5h 1942 konzervovaný vlastným spôsobom dňa 2.2.2013. Záruka 100 rokov. Trhová cena z roku 2015 – 50 EUR. Toto nie je žartík.

0 0

Tento týždeň som si začal skladať svoju sadu mincí SŠ
Ako prvú som si kúpil kazetu obstarávacia cena bola 50€
Potom nasledovali mince:
5 hal 1942 cena 50€
20 Hal 1941 cena 35€
10 Hal 1939 cena 5€
Postupne doplním ďaľšie mince ktoré sa mi podarí zakúpiť

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8485

Ďalšie fotky

0 0

Informácia o obchode

Priamy obchod -
Sada mincí “Slovenský štát 1939–1945” – etue – stavy mincí aEF až EF – 330 EUR
plus provízia 50 EUR

Priamy obchod -
Etue na Sadu mincí “Slovenský štát 1939–1945” – 50 EUR

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8485

Kolega 118apo118, to ste si tie mince čistil sám alebo ste ich už také kúpil? Pretože dať za čistený 5 haliernik 50 € je v dnešnej dobe naozaj rarita. To nečistené v podobnej kvalite dostanete kúpiť pod 30 €. Aj Karel by vám predal túto mincu za menej ako 30 €, len sa stačilo naňho obrátiť. Pritom vieme, kam kvalitou sa zaradzujú čistené mince. Avšak keď je to pre vlastnú zbierku, ktorú nemienite nikdy predať, je jedno, aké mince tam budete mať.

Pán Karel, vás by som chcel poprosiť, keby ste mohli k svojim príspevkom o predaji sád priložiť aj foto týchto sád. Ani si neviete predstaviť, ako ma zaujíma, ako vyzerajú mince v kvalite, ktorú vy tu uvádzate. Musí to byť neskutočná krása za takéto dnes rozprávkové ceny. Nechce sa mi veriť, že to stroskotáva na nesúhlase predávajúceho a kupujúceho. Možno by som chápal kupujúceho, že sa hanbí, koľko za to dal. Ale mi ich meno ani adresu tu neuvidíme. A dokonca nemusia byť ani zo Slovenska. Bez tých fotiek tie vaše príspevky vyzerajú skôr ako prezentácia typu: “ako sme s predávajúcim ošklbali kupujúceho”. O ošklbaní však nemôže byť ani reči, veď kupujúci je vždy nadmieru, ba priam nebesky blažene spokojný. Ďakujem.

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 8589

Pán kolega keď sa mi minca páči tak zaplatím aj 2 násobok trhovej ceny každý máme iný vkus
Ja som mincu nečistil a ani som to nikdy nerobil
Aj čistenej minci sa pätina vráti a netrvá to dlho

0 0

Informácia o obchode

Priamy obchod dnes v NR:
Sada mincí “Slovenský štát 1939–1945” – bez etue a bez 20 ks 1939 – stav EF – 280 EUR
Etue a chýbajúca minca budú doložené neskôr.

0 0

Informácia o obchode

Dnes -
Sada mincí “Slovenský štát 1939 – 1945” v spoločnej drevenej etue – stav mincí aEF až gEF – 280 EUR

0 0

Informácia o obchode

Dnes okrem iného -
Sada mincí “Slovenský štát 1939 – 1945” v etue – stav mincí EF – 300 EUR
K sade bol priložený viacstranový obšírny popis mincí aj s obrázkami, popis sady a popis politickej a ekonomickej situácie daného obdobia

0 0

Informácia o obchode

Dnes:

• 5h 1942 Zn lakovaný – 25 €
  • 20h 1942 CuZn lakovaný – 38 €
  • 50h 1940 CuNi EF – 30 €
  • 1k 1944 CuNi gEF – 40 €
  • 20k 1941 V.1 Ag gEF – 20 €
  • 20k 1941 V.2 Ag EF – 30 €
  • Nová etue – 33 €

Kupujúci chce zostaviť sadu v EF a gEF.
Lakované mince sú z môjho pohľadu numizmaticky znehodnotené, a preto u nich stav neurčujem.

0 0

Informácia o obchode

Dnes v Brne –

• Sada mincí “Slovenský štát 1939 – 1945” v drevenej etue – stav mincí aEF až gEF – 300 EUR

K sade boli priložené navyše mince – 5h 1942 v EF a 50h 1940 v EF

0 0

Informácia o obchode

Dnes v NR:
Sada mincí “Slovenský štát 1939 – 1945” bez etue – stav mincí aEF až EF – 250 EUR
Mladí manželia uprednostnili kúpu komplet sady, pred jej vlastným postupným skladaním. Hlavným dôvodom je nedostatok voľného času. Stav mincí však nebol najlepší. Niektoré mince plánujú postupne vymeniť za lepšie stavy.

0 0

Informácia

Netradičná etue
http://aukro.cz/…6126897.html

0 0

TOP ceny - zmena

13. aukcia Aukčného domu Macho & Chlapovič:

Položka 126.
Obehové mince Slovenský štát 1939 – 1945 (22 ks). 5 h – 1942; 10 h – 1939, 1942; 20 h – 1940, 1941, 1942, 1942, 1943; 50 h – 1940, 1941, 1943, 1944; 1 Ks – 1940, 1941, 1942, 1944, 1945; 5 Ks – 1939; 10 Ks – 1944, 1944 (var.); 20 Ks – 1941, 1941 (var.) – aUNC/UNC

Vyvolávacia cena – 300 EUR
Dosiahnutá cena – 650 EUR

Je to nová TOP cena sád mincí Slovenského štátu 1939–45 (i keď bežne sa zbiera až 26 kusov mincí).

Zdroj – machochlapovic­.auex.de

0 0

Informácia o obchode

Priamy obchod dnes:
5k 1939 V.1 Ni + 5k 1939 V.2 NI – obe v stave aUNC – 43 EUR

0 0

Dnes v BA –

• Nekompletná Sada mincí “Slovenský štát 1939 – 1945” bez etue – stav mincí gEF – 200 EUR

V sade chýbali:

• 5h 1942 Zn
  • 20h 1942 CuZn
  • 50h 1940 CuNi
  • 1k 1944 CuNi

Kupujúci po vyše pol roku hľadania zistil, že sadu v stave aUNC/UNC asi na trhu nenájde a tak zľavil na stav gEF. Chýbajúce mince sú v stavoch gEF na trhu tiež dostupnejšie.
Tento zberateľ pracuje v kamenárskom priemysle a mince chce do etue uložiť vložené do žulovej dosky. Ako to urobí, ešte presne nevie, ale obetuje tomu čas počas svojej letnej dovolenky. Viedli sme o tom dlhý a zaujímavý rozhovor.

0 0

Informácia o obchode

Včera večer som mal možnosť vidieť veľmi peknú etue na Sadu mincí “Slovenský štát 1939–1945”. Tmavé drevo, masív, leštený povrch, rozmery cca 50×20×10 cm, paráda. Hmotnosť etue bez mincí odhadujem na 2 kg. Majiteľ ju kúpil za 80 EUR. Chce ju naplniť mincami len v stavoch UNC. Snažil som sa mu vysvetliť, že to asi nebude možné, no ale márne. Povedal, že mi potom tú sadu v UNC prinesie ukázať. Sľúbil som mu za ňu 1000 EUR.

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama