Dnes je štvrtok 21.11.2024 - 19:45:04 28 užívateľov online - neprihlásený

Sada dukátov Karla IV. 2016

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 7134

Rešpektovanie vkusu a názoru iných … pekne napísané … tak sa tu bavte, už nebudem rušiť …

0 0

Myslím, že názory a vyjádření Karla si zaslouží respekt. Napsal co si myslí a já s ním souhlasím. Navíc jsem předpokládal, že i většina zde diskutujících mu dá za pravdu.....

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

0 0

Ja neodsudzujem dnešnú medailo tvorbu. Sú to všetko pekné veci a určite hodnotné, ale treba naozaj rozlišovať čo sú skutočné mince a čo medaily.

Editováno: 26.11.2016 10:48
0 0

Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 7136

Karel napsal:

Rešpektovanie vkusu a názoru iných … pekne napísané … tak sa tu bavte, už nebudem rušiť …

Karle, opäť ješitnosť, Tvoja druhá prirodzenosť? Myslím, že si môžem dovoliť to napísať, lebo vieš že Ťa mám rád, sme priatelia a podobných, verím aj poučných, diskusií sme absolvovali v minulosti aj na iných fórach mnoho a, podľa môjho názoru, zaiste pozitívne prispeli k zorientovaniu sa niektorých, povedzme začínajúcich zberateľov. Dva podnety ktoré som dnes dostal v súvislosti s rozvíjajúcou sa trochu útočnou diskusiou, boli o práve o dezorientácii týchto užívateľov, možno o nespokojnosti s formou vyjadrení.
Už sa to v tomto virtuálnom priestore riešilo mnoho krát. Vždy bez seriózneho výsledku. Môžeme teraz začať vyťahovať konkrétne prípady a konkrétnych zberateľov, z ktorých sa niektorí aj tu vyjadrovali, ako pozitívne sa vyjadrovali k rôznym novým razbám a zúrivo s nimi obchodovali, majú ich možno do dnes a nebol žiadny problém. Mohli by sme znovu rozoberať často povýšenecké vyjadrenia “vyššej kasty” zberateľov na adresu zberateľov eurových mincí (bižutérie), bez ohľadu na to, že mnohí z nich si nechcú pamätať svoje vlastné začiatky, alebo to vnímať s porozumením, že dotyčný by veľmi rád zbieral dukáty, ale jednoducho na to v dvojizbovom byte s dvomi deťmi, s hypotékou a prácou niekde pri páse nemá. Ale napĺňa si aspoň takto svoju lásku k numizmatike. To je “menejcenný” zberateľ? Ľudia čo si kúpili všelijakých Štefánikov, Rašínov, Masarykov a iks ďaľších nových vecí sú kacíri ktorých treba upáliť na hranici v záujme čistoty numizmatiky? A my vieme že to pokúpili aj skúsení zberatelia. Nakoľko na biznis, zväčša, je nepodstatné. Kto má právo tu ortodoxne určovať čo je ešte numizmatika a čo je barbarstvo? Koľkí z prítomných, čo sa aj vyjadrovali, skočili hlavičku do tzv. dukátov Karla IV. oboch súkromných razieb 2016? (Bolo ich ešte viac, ale to už naozaj nesledujem) Koľkí majú ešte tento, ako Ty často píšeš, toxický materiál doma? Jasne, vtedy budú chváliť, rovnako ako tí, čo chcú predať. Ale veď toto všetci vieme. To sú hry, nie seriózna numizmatická diskusia. Povedzme to tak, kto je bez viny, nech prvý hodí kameňom…
Ja sám nemám žiadnu z týchto replík a novotvarov a, okrem objektívnosti, ani žiadnu motiváciu ich obhajovať. A kto si pozorne prečítal môj prvý vstup, by to videl a chápal. Moja najstaršia minca je dukát Žigmunda Luxemburského. Mám mince Vladislava II. Jagela, Mateja Korvína, Rudolfa II., Františka Lotrinského a Márie Terézie, Jozefa II. a tak ďalej a tak ďalej. Ale mám aj mnoho starých medailí a korunovačných žetónov, no tiež novodobých medailí (v rámci osvety a pre potešenie dnes zas nejaké vyhodím v inom fóre), napríklad Chaurovho Albrechta, aj českolipského 2014, Oživenia 34, 71, 73 aj 2016, Milénium sv. Václava… tiež viacero Kolářského replík zo sedemdesiatych rokov… Kto nezbiera to čo ja je “zlý” zberateľ? Ten kto “povinne” nemiluje 10 koruny Františka Jozefa a československé dukáty je hodný zatratenia?
Môj prvý a všetky ďaľšie príspevky boli o jedinom. Ži a nechaj žiť. Vyjadri svoj názor, ponúkni pomoc, poučenie, skúsenosti, ale kultivovane, nekonfrontačne. Pretože začínajúci či menej skúsený zberateľ sa bude báť na niečo opýtať, aby nebol hneď terčom. Táto stránka je do veľkej miery aj o osvete pre naozaj začínajúcich zberateľov, pre ľudí ktorí sa zatiaľ len opatrne v numizmatike obzerajú a snažia sa niečo naučiť, aby sa tu dozvedeli nové informácie aj skúsenejší či skúsení zberatelia. A práve tí zberatelia, ktorí naozaj majú čo ponúknuť tým ostatným, by mali diskutovať tak, aby sa ostatní mali možnosť v niečom posunúť. A nie sa báť, či nerobia nejakú numizmatickú ohavnosť ak sa im niečo páči…

Editováno: 26.11.2016 12:06
0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7117

Ok…beru ;)

0 0

Pánové Numik a Karel......nechci v žádném případě vyvolávat flame. Ale diskuze mi z Vaší strany moc ohleduplná nepřišla.....Vaše pokusy o urážky mé osoby, typu – “navzdory Fidolíkum a jim podobným” ......“Kvázi numismatik”..­...“Dostal drobné v sámošce” atd.

Já si s Vámi po celou dobu psal slušně.
Dokážu přiznat omyl......opravdu mi uniklo že dukáty roku 1978, byly zákonné mince vydané státní bankou.
Nicméně si myslím že to nijak nesnižuje ani nedehonestuje kvalitu, hodnotu uměleckou, sběratelskou i tržní u dukátů od mistra Harcuby. Pro mě to jsou a budou prostě také originály. ;) Můžete s tím nesouhlasit, můžete se o tom se mnou přít, můžete proti tomu protestovat..­....ale je to asi tak jediné co proti tomu můžete dělat. :)

(Někteří lidé, nemyslím tím probůh zrovna Vás dva, nebo výhradně toto fórum…se ale o nich někdy vyjadřují, jako kdyby to byly bůhvíjaké paskvily.) Přesto např. právě třeba cena dosažená na poslední aukci M+CH tyto škarohlídy vyvádí zcela jasně z omylu.

Děkuji Korlenovi, který to asi z diskuze vycítil také, a zastal se mě.

Všechny Vás zdravím a přeju mnoho sběratelských i životních úspěchů.

Editováno: 26.11.2016 11:52
0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7142

Ak máte dojem pán Fidolík, že som Vás chcel uraziť, tak sa Vám ospravedlňujem. Nebolo to tak myslené.

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 7143

Karel napsal:

Ak máte dojem pán Fidolík, že som Vás chcel uraziť, tak sa Vám ospravedlňujem. Nebolo to tak myslené.

V pohodě.....beriem ;) ;) Som len človek a velmi omylný. :)

0 0

Odpoveď na príspevok č. 7126

slamec napsal:

Korlen, pri všetkej úcte – viem si predstaviť keby ťa niekto presviedčal, že súkromné razby napr SMO, NP atď sú vzácnejšie ako pôvodná československá razba karlíkov, poprípade Václavíkov – veď týchto je je viac :D :D :D

Prepáč slamec, až teraz som si všimol Tvoju otázku, zapadla mi pri písaní a vkladaní príspevku. Ty dobre poznáš môj postoj k spomenutým a podobným firmám, vieš čo si o nich a ich “tvorbe” myslím. Tieto firmy majú na tejto stránke aj blokovanú možnosť prezentovať svoje reklamy. Vyjadril som sa k nim už viac krát, napríklad aj v Tvojom blogu.
http://www.cs-mince.eu/…ead/show/424#…
a ďaľšie. I keď i pri niektorých súkromných razbách, ak by sme prísne exaktne posudzovali motiváciu....­..........

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7142

Fidolik napsal:

Pánové Numik a Karel......nechci v žádném případě vyvolávat flame. Ale diskuze mi z Vaší strany moc ohleduplná nepřišla.....Vaše pokusy o urážky mé osoby, typu – “navzdory Fidolíkum a jim podobným” ......“Kvázi numismatik”..­...“Dostal drobné v sámošce” atd.

Já si s Vámi po celou dobu psal slušně.
Dokážu přiznat omyl......opravdu mi uniklo že dukáty roku 1978, byly zákonné mince vydané státní bankou.
Nicméně si myslím že to nijak nesnižuje ani nedehonestuje kvalitu, hodnotu uměleckou, sběratelskou i tržní u dukátů od mistra Harcuby. Pro mě to jsou a budou prostě také originály. ;) Můžete s tím nesouhlasit, můžete se o tom se mnou přít, můžete proti tomu protestovat..­....ale je to asi tak jediné co proti tomu můžete dělat. :)

(Někteří lidé, nemyslím tím probůh zrovna Vás dva, nebo výhradně toto fórum…se ale o nich někdy vyjadřují, jako kdyby to byly bůhvíjaké paskvily.) Přesto např. právě třeba cena dosažená na poslední aukci M+CH tyto škarohlídy vyvádí zcela jasně z omylu.

Děkuji Korlenovi, který to asi z diskuze vycítil také, a zastal se mě.

Všechny Vás zdravím a přeju mnoho sběratelských i životních úspěchů.

Dobrý večer.
Nedá mi to a budu naposledy reagovat.
Sada od Harcuby se na aukci M&Ch prodala určitě velice dobre. Dle mého – dobře pro prodejce, nikoli pro kupce.
Věřím, ze každý z těchto stránek, kdyby Vám měl poradit co dnes koupit jestli sadu Harcuby za 20tis.€ nebo původní sadu 1978 za 14tis.€ všichni (včetně mě) by Vám poradili pořídit si původní ražbu o tom jsem přesvědčen.
To, že se Vás Korlen “zastal”, ještě neznamená, ze s Vasemi výroky souhlasí, ale dle mě chtěl pouze korigovat tuto diskuzi.
Ano, každý ať si sbírá, co se mu líbí, ale při takovýchto částkách bych určitě radil opatrnost, konzultaci s několika na sobě nezávislými numismtiky
a raději sázku na jistotu.
Nikdo Vás nechtěl jakkoli urazit, nebo znemožnit, spíše naopak poukázat i na druhou stranu této mince.
Pokud Vám jaksi uniklo, ze ražby Karlu 78–82 jsou zákonné mince, vydané státní bankou, tak mate ještě hodně co dohánět, co se numismatiky týká.
Na druhou stranu si nesmírně cením každého, kdo dokáže uznat svou chybu a omyl.
Myslím to opravdu v dobrém a vemte si z našich rad, co možná nejvíce.

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

0 0

V pohodě pánové beru to. :) A snažím se z diskuze načerpat co nejvíc. Opravdu jsem prostě skutečnost, že dukáty z ´78 r. jsou oficiální pam. mince státní banky ČS, jaksi nebral v potaz. ;)

Přesto jsem rád že jsem se k sadě od p.Harcuby dostal. A za ještě celkem rozumnou cenu. Je krásná a nemůžu se na ní ve volných chvílích vynadívat.
V numismatice mám opravdu hodně co dohánět, přesně jak píše Numik. Jsem v erudovaném a odborném směru začátečník, i když se takovým volnomyšlenkovým sbíráním mincí zabývám už od dětství.
Tato sada dukátů se mi naskytla přes kamaráda spíš jako slušná investiční příležitost.
Mě by třeba zajímal váš názor, jestli to má opravdu takový potenciál, nebo jestli ta hodnota bude s přibývajícím časem spíše klesat.....atd. Četl jsem celou diskuzi na stránkách od 1 – 7 a kromě jednoho vyloženě negativního názoru......jsem nabyl dojmu že je to povedené a hodnotné dílko.

Co mě třeba osobně trochu zklamalo, je to, že etue ve které jsou dukáty uloženy, je z dřevotřísky potažené zřejmě nějakým laminem…nevím nedokážu tu dřevěnou imitaci povrchu lépe popsat. :) Přijde mi to trochu jak Ferrari zaparkované ve stodole. :) Ta etue prostě evokuje ten známý příběh chudého chlapce, který jde od holiče.......je ostříhán, hladce oholen, umyt, navoněn.....ale pořád je na něm poznat že je chudý.

Díky za Vaše názory.......rád se poučím od odborníků. ;)

Editováno: 27.11.2016 19:58
0 0

Odpoveď na príspevok č. 7158

Čítať Vašu diskusiu je prospešné každému, kto si rád vypočuje názory iných a hlavne erudovaných odborníkov, ktorí už dlhodobo a neprestajne pôsobia v odvetví a to nielen, že vyvíjajú obchodnú taktiku a prax, ale hlavne, že ju vedia implementovať v praxi. Vaša diskusia ohľ. sady Harcuby je poučná. M&Ch najskôr iba medzi známymi ponúkal sadu za cenu, ktorú nezverejním pre dôvod diskrétnosti, ale bola iba o niečo nižšia ako sa nakoniec vydražila bez provízie. Predaj ma preto neprekvapil, lebo cenu stanovenú vzhľadom na vysoký podiel vývozu tejto sady do zahraničia a teda priveľmi nízkemu prístupu ku kúpe našincom sa stalo predpokladom drahého predaja tejto sady. Nakoľko predpokladám , že sa práve predala niekomu z nás, teda niekomu, komu bola sada ponúknutá, iba potvrdilo, že záujem si sada právom zaslúžila. Ak už porovnávame sadu u M&Ch s číslom sady 36, tak to bol úspech, teraz sa v Aurea akcia ponúka lukratívnejšia s oveľa nižším číslom, to je prístupné na osobnej prehliadke a poviem Vám celkové prevedenie a reliéf je vydarený ako už dlho nebol. Táto sada sa určite nezaradí medzi nejaký paškvil, je dokonalá a to doslova obojstranne dokonalá. Súhlasím s názorom preglejkového obalu. Kremnica sa pochlapila aj čo sa týka prezentačnej akcie na Karlštejne, treba vyzdvihnúť kordinátora ražby, odviedol dokonalú prácu.

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 7191

Takže tomu mám rozumět tak, že čím nižší pořadové číslo ražby, té které konkrétní sady, tím větší hodnota a tudíž i zájem potencionálních kupců ? Mám č. 45 takže mám méně hodnotnou sadu ? Nakoupil jsem tedy zle ? Nevím, poučte mě. :)
Děkuji všem za názor.

0 0

Traduje sa že čím nižšie číslo tým lepšie , v niektorých prípadoch to platí ..trebárs pri 10 Sk 1993 , Šejnost 1 Dukát Kremnica , pár ďalších …ale nemusí to byť pravidlom . Zvlášť nie, keď číslo nie je na minci alebo medaile ale len na certifikáte . Nerobte si starosti, máte peknú sadu .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Pri niektorých razbách je poradové číslo veľmi dôležité a výrazne ovplyvňuje cenu. Napríklad číslovaný svätováclavský dukát 1923. Obvykle majú nejakú pridanú hodnotu prvé tri čísla, prvá desiatka a prípadne “pekné” čísla, zrkadlovky, okrúhle, posledné číslo razby a podobne. Vo finančnom vyjadrení je to vždy individuálne. Ale spravidla je výhoda nižšieho či lepšieho čísla to, že ak sa na trhu ocitnú dve – tri rovanaké sady, kupujúci skôr siahnu po tých nižších a lepších číslach, aj keď v niektorých prípadoch rozdiel v cene nemusí byť žiadny, alebo len malý.

Editováno: 2.12.2016 13:19
0 0

Na dukát 1923 som samozrejme pozabudol. V návale nových vecí.

Editováno: 2.12.2016 18:28

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

No aktuálne na Aurei sada Harcubu – 400000 +%. Druhá varianta sa nepredala ani za vyvolávčku – 280000.
Niektoré položky, teda dosiahnuté ceny, už asi tradične, zľahka vyrážajú dych. Som zvedavý čoho sa ešte dočkáme.

0 0

A to sa ešte neobchodoval Harcuba – A ktorý je skrytý medzi pospolitým ľudom .

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7303

Děkuji za aktuální info.
Co prosím znamená “druhá varianta” ? Je to ta samá sada, nebo úplně jiná ? Moc tomu teď nerozumím tedy. :) Děkuji za vysvětlení. Někdy jsem natvrdlý, ale učím se rychle. :D
Co můžete taky očekávat od začátečníka. :D

0 0

http://www.cs-mince.eu/…ead/show/348

0 0

Alebo slangovo kočkopes.

0 0

Mám tu ešte jednu lahôdku o ktorej sa moc nepíše a nehovorí ..súčasne so sadou Harcubu 2016 bolo vydaných 21 kusov dukátu 2016 vo váhe dvojdukátu …boli odovzdávané aj na " oslave" na Karlštejne viacerým verejným činiteľom a pár sa ich dostalo aj k pospolitému ľudu českému a slovenskému .

0 0

Tak toto sa bežne ani vyskytovať nebude. Náklad 21 ks. Som zvedavý na cenu, ak sa to niekedy objaví niekde na aukcii.

0 0

Vystavím aukciu?

0 0

Odpoveď na príspevok č. 7304

sparky napsal:

A to sa ešte neobchodoval Harcuba – A ktorý je skrytý medzi pospolitým ľudom .

Ano, je třeba si též připomenout, že existuje sada “A”

Editováno: 5.12.2016 19:24
0 0

Čekal jsem pánové, že se někdo také vyjádříte k tý etui z dřevotřísky. Viz příspěvek č. 7173
Zajímá mě Váš názor na tuto kazetu. ;)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 7313

První aukce je na světě
http://aukro.cz/…3106198.html

0 0

Som zvedavý, koľko to skončí, lebo čo som počul, tak len neoficiálne emisná cena bola okolo 1500 eur. S touto mincou sa asi bežne obchodovať nebude pri tak nízkom náklade.

0 0

Pán predajca 1 d vo váhe 2 dukátu :
Ako rybár rybárovi : Zmente názov inzerátu na aukre, aby už pri prvom pohľade bolo vidieť o čo ide. Lebo tých bežných 1 d je tam dosť a …
Kávu nepijem , nealko pivo si dám :-)

0 0

Napsat na aukci : Dukát KAROL IV .......a dále. Je podle mě trochu faux pas. :) Neboť to není žádný Karol ale Karel. :( Myslím že tento legendární a skvělý panovník by měl být jmenován svým správným jménem. Ať už inzerát píše Slovák nebo třeba Brazilec. :)
Také bych nenapsal že prodávám minci Jiří Jánošík :D

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 744 )

Partneri

Reklama