Dnes je štvrtok 21.11.2024 - 14:21:33 20 užívateľov online - neprihlásený

Otázky a podnety pre Mincovňu Kremnica

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3660

Mrzi nas taketo oneskorovanie, dopredu nikdy nevieme co sa pri vyrobe skomplikuje.
Zo spomenutych vyrobkov je aktualne stav takyto: repliky Karol I a Frantisek Jozef su uz na ceste do predaja, Nezrealizovane razby B. Bystrica a Kremnicke grose/grajciare su vo finalnej faze vyroby (predpokladame ze zaciatkom septembra by mali byt uz dostupne), subor minci Levosa Spissky hrad bude v predaji hnedna zaciatku semtembra.

0 0

Dobrý deň.

Vraciam sa k svojej otázke z príspevku č. 1612 v tomto fóre:

trobo napsal:

Skôr ako replika by ma zaujalo ak by ste nám napríklad ponúkli medaile v parametroch dukátov, toliarov a ich násobkov.
Mohli by to byť napr. pravidelné vianočné, novoročné alebo veľkonočné razby.
Mali by to byť limitované razby s tým, že hneď s prvou by bola ponúknuta i drevená alebo iná kazeta na uloženie týchto nových umeleckých kúskov.
No nie repliky starých majstrov ale novo-spracované, novo vyjadrené razby od súčastných autorov. Máme u nás dostatok nových mladých autorov a majstrov, ktorí to dokážu ak dostanú príležitosť.
Kľudne môžu byť i staré námety, napr. “Sv.Jurajské”, “Na priateľstvo”, “Biblické”, “Satirické razby” a pod.

V priebehu tohoto leta vydali repliku dukátu FJI. 1881KB v náklade 200ks. Ponúkali ste ju v emisnej cene 225€ (čo bola, nie len podľa mňa veľmi slušná cena)
Týmto počinom ste nám zároveň ukázali že sa dá zladiť “dukátová” razba s rozumným nákladom a s priatelnou cenou.
Nakoľko sa NBS tradične nemá k činu a v podstate absolutne nemá záujem o obnovu razieb kremnických dukátov.

Editováno: 26.8.2016 13:10

Si vis pacem, para bellum. Acta non verba.

0 0

Dobrý deň,

Ako to vyzerá s výročnou správou mincovne za rok 2015?
Neuvažovali ste zverejniť na svojej stránke celú vašu ročnú produkciu (mince, medaile, súkromné razby,… proste to čo ste vytvorili v danom roku)? Mohla by to byť kľudne príloha výročnej správy, vo forme tabuľky v ktorej by boli základné údaje + vyobrazenie averzu a reverzu.

Ďakujem.

Editováno: 6.9.2016 10:32

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4491

Dobry den,

VS bude na webe v priebehu oktobra.
Mince, medaily su popisane aj s nakladom v emisnom plane. Suromne detailne razby nezverejnujeme, pretoze su sukromne (zakaznik si to nemusi zelat). Obrazky/krajsi prehlad nasej produkcie bude zrejme zapracovany po upgrade nasej webstranky

0 0

Ďakujem za odpoveď. Škoda tých súkromných razieb (i keď je to pochopiteľné).

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4645

Výročná správa je už na webstranke.

0 0

Aké , resp. ktoré sú to tie súkromné razby ? Pokiaľ sú súkromné tak by sme o nich nemali vôbec nič vedieť a aj preto predpokladám že všetky razby uvádzané v emisnom pláne mincovne nie sú súkromné .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Dobry den,

obracim se na Vas s dotazem ohledne medaili Oziveni Kremnickeho banictva. Posledni dobou se na ruznych internetovych forech siri spekulace v souvislosti s temito razbami.

V Muzeu minci a medaili v Kremnici je vystavena “vzorkova" medaile Oziveni Kremnickeho banictva s puncem pozlaceno. V textu k teto medaili je popis, ze se jedna o unikat (jediny exemplar). Skupina lidi se k celemu tomuto popisu vyjadruje jako “o odborném vyjadreni z Mincovny Kremnica”.

Tato medaile je bezne dostupna na numismatickych aukcich, viz. odkazy nize, coz jeji unikatnost vyvraci. Ma otazka na Vas zni.

• a) Ve svetle novych informaci, je si Kremnicka mincovna jista popisem dane medaile a jeji unikatnosti?
  • b) Nebo vsechny medaile, na ktere posilam odkaz, jsou padelky?

S touto medaili jsem se ve sve numismaticke kariere stretl jiz nekolikrat, a to i napriklad cca pred 15-ti lety, kdy se dala poridil radove za par set korun, tim padem se jeji padelani nemohlo v zadnem pripade vyplatit.

Predem Vam velmi dekuji za Vasi odpoved.

https://www.acsearch.info/search.html?…
http://aukcie.machochlapovic.com/…/a1-369.html
http://aukcie.machochlapovic.com/sk/a4377.html

Editováno: 6.10.2016 13:36
0 0

Milí priatelia, v rámci opakujúcej sa diskusie a pomerne intenzívnej spoločenskej – zberateľskej požiadavky Vás prosíme o zamyslenie a múdre rozhodnutie vo veci spracovania – katalogizácie Vašich medailových razieb. Všetci vieme že by to bola náročná úloha, najmä vzhľadom na znehodnotenie, nezachovanie sa mnohých materiálov po rozpade R-U monarchie a následne devastácie mincovne koncom II.sv.vojny. Ale ak sa nepokúsime teraz, možno sa nepodarí už nikdy a informácie vysokej zberateľskej (nie len) hodnoty sa navždy stratia…
Urobili by ste nie len veľmi užitočnú vec pre širokú zberateľskú verejnosť v bývalom Československu aj ďaľších krajinách, ale tento počin by dozaista aj nebol stratový. Som presvedčený, že by vznikol numizmatický bestseller, ktorý by chcel mať doma každý zberateľ, každý obchodník. Urobili by ste aj niečo veľmi významné pre ďaľšie generácie zberateľov, ktorí sa inak veľmi pravdepodobne k týmto informáciám už ani nedostanú.
Pre nepopierateľnú náročnosť úlohy je možné (navrhujem) rozdeliť toto spracovanie napríklad na niekoľko etáp, povedzme prvorepublikové medaile 1918 – 1939, medaile za R-U, medaile Slovenského štátu a povojnové razby.
Osobne som pripravený pomôcť realizácii tejto myšlienky podľa potreby a aj finančne. Dokonca vieme tu na stránke (aj mimo nej) zorganizovať aj zbierku pre dobrú vec. V prípade Vašej ochoty sa pustiť do diela nás neváhajte kontaktovať a verím, že nie len za seba Vám môžem sľúbiť všestrannú pomoc.
Vopred Vám ďakujem, iste v mene mnohých, že sa touto myšlienkou budete zaoberať.

Editováno: 14.10.2016 21:59
0 0

Dobry den,
…chcel by som sa opytat,ci neuvazujete nad vyrobou etuii/drevene krabicky/boxy…pre vydane a buduce slovenske zberatelske mince,urcite by bol o ne zaujem ako o vsetky etue,ktore ste ponukli do predaja a rychlo sa Vam rozpredali.Myslim si,ze dost ludi zbiera tieto mince,nakolko su cenovo dostupne aj pre sirsi okruh ludi/zberatelov a radi by si ich ulozili do peknej etue od MK.Ano,daju sa zohnat etue na zakazku v kvalitnom vyhotoveni,ale predsa len oficialny vyrobok siti na mieru od MK by urcite ludi potesil.Napriklad etua pre zberatelske mince od 2009–2015 nasledne 2016–2020.Vopred dakujem a pevne verim za Vasu pozitivnu odpoved.

Editováno: 19.10.2016 13:15
0 0

Sice nejsem Mincovňa Kremnica (ke které je dotaz směrován) ale částečně mohu odpovědět, protože s výrobou etují mám nějaké zkušenosti (co se týká objednávek) pro české mince.
Zpětně (tedy roky 2009 – 2015) by asi nebyl problém. Ovšem pro roky 2016 – 2020 není jisté že bude na 100% dodržen emisní plán. Co když se NBS rozhodne něco přidat?
V ČR např. letos vypadla mince 200 Kč Vlasta Burian. Česká národní banka přidala 200 Kč Česká astronomická společnost 2017 a navíc další minci 200 Kč Sdružení českých umělců grafiků Hollar 2017. Tedy už jedna mince navíc, pro kterou by nebylo lůžko. V roce 2012 navíc přidala do emisního plánu 10.000 Kč Konstantin a Metoděj 2013, která tam původně nebyla.
Takže si myslím, že vyrábět etue na sbírku je jistější až po vydání všech mincí pro ni určených.

0 0

@Ševci
…ano,suhlasim s Vami,urcite nevydavat etue dopredu.Roky 2016–2020 boli myslene ako priklad etue do buducna,ale zberatelske mince pre roky 2009–2015 su uz zname,tam uz si myslim,ze by mohla vzniknut original etua od MK.

0 0

Presunuté z Prvorepublikové a spoločné SK-CZ/CZ-SK medaile.

1numizmatik napsal:

Porovnám označenie dvoch známych medailí : Jsem ražen z Českého kovu a Oživenie Kremnického baníctva
Jsem ražen… – označenie rýdzosti 98619
Oživenie… – označenie rydzosti 987

Viete niekto vysvetliť , čo znamená označenie 19 za rýdzosťou 986 u medaily Jsem ražen ? ďakujem za info
Toto označenie 19 , čo som pozeral na fotkách medailí Au – Jsem razen – je všade rovnaké…

Editováno: 26.10.2016 09:49

0 0

sady mincí 2017

dobrý večer prajem,
Mincovňa zverejnila sady mincí, ktoré sú v pláne pre rok 2017… mám otázku, či niektorá sada (y) je úvodnou sadou série, tak ako boli sady Slovenské regióny alebo v súčastnosti prebiehajúca séria Pamiatky Unesco ?
Ďakujem

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4647

sparky napsal:

Aké , resp. ktoré sú to tie súkromné razby ? Pokiaľ sú súkromné tak by sme o nich nemali vôbec nič vedieť a aj preto predpokladám že všetky razby uvádzané v emisnom pláne mincovne nie sú súkromné .

Súkromné razby = myslel som tým súkromné zákazky verejných, štátnych inštitúcií a orgánov, súkromných firiem atď. (odznaky, rozlišovacie odznaky, výročné/pamätné medaily, …)
Pokiaľ sú v našom emisnom pláne, tak sú k nim aj informácie a obrázky.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 5015

majk napsal:

Dobry den,

obracim se na Vas s dotazem ohledne medaili Oziveni Kremnickeho banictva. Posledni dobou se na ruznych internetovych forech siri spekulace v souvislosti s temito razbami.

V Muzeu minci a medaili v Kremnici je vystavena “vzorkova" medaile Oziveni Kremnickeho banictva s puncem pozlaceno. V textu k teto medaili je popis, ze se jedna o unikat (jediny exemplar). Skupina lidi se k celemu tomuto popisu vyjadruje jako “o odborném vyjadreni z Mincovny Kremnica”.

Tato medaile je bezne dostupna na numismatickych aukcich, viz. odkazy nize, coz jeji unikatnost vyvraci. Ma otazka na Vas zni.

• a) Ve svetle novych informaci, je si Kremnicka mincovna jista popisem dane medaile a jeji unikatnosti?
  • b) Nebo vsechny medaile, na ktere posilam odkaz, jsou padelky?

S touto medaili jsem se ve sve numismaticke kariere stretl jiz nekolikrat, a to i napriklad cca pred 15-ti lety, kdy se dala poridil radove za par set korun, tim padem se jeji padelani nemohlo v zadnem pripade vyplatit.

Predem Vam velmi dekuji za Vasi odpoved.

https://www.acsearch.info/search.html?…
http://aukcie.machochlapovic.com/…/a1-369.html
http://aukcie.machochlapovic.com/sk/a4377.html

Vďaka za podnet. Konzultujeme to s kompetentnými ľudmi a na odpovedi pracujeme.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 5903

Kaffe napsal:

Dobry den,
…chcel by som sa opytat,ci neuvazujete nad vyrobou etuii/drevene krabicky/boxy…pre vydane a buduce slovenske zberatelske mince,urcite by bol o ne zaujem ako o vsetky etue,ktore ste ponukli do predaja a rychlo sa Vam rozpredali.Myslim si,ze dost ludi zbiera tieto mince,nakolko su cenovo dostupne aj pre sirsi okruh ludi/zberatelov a radi by si ich ulozili do peknej etue od MK.Ano,daju sa zohnat etue na zakazku v kvalitnom vyhotoveni,ale predsa len oficialny vyrobok siti na mieru od MK by urcite ludi potesil.Napriklad etua pre zberatelske mince od 2009–2015 nasledne 2016–2020.Vopred dakujem a pevne verim za Vasu pozitivnu odpoved.

Momentálne na tým neuvažujeme. Predpokladáme že väčšina zberateľov má vlastné zakladače, prispôsobené individuálnym predstavám a možnostiam. Nevylučujeme, že v budúcnosti nezrealizujeme aj vlastný box, tak ako ho popisujete.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6107

trobo napsal:

1numizmatik napsal:
Porovnám označenie dvoch známych medailí : Jsem ražen z Českého kovu a Oživenie Kremnického baníctva
Oživenie… – označenie rydzosti 987
Viete niekto vysvetliť , čo znamená označenie 19 za rýdzosťou 986 u medaily Jsem ražen ? ďakujem za info
Toto označenie 19 , čo som pozeral na fotkách medailí Au – Jsem razen – je všade rovnaké…

Dobry den,
tie obrazky su mimoriadne male a nedaju sa zo stranky fora ulozit, ale skusim to nejako cez screenshot skopirovat a preposlat kompetentnej osobe.

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6630

Mincovna Kremnica napsal:

trobo napsal:

1numizmatik napsal:
Oživenie… – označenie rydzosti 987

Dobry den,
tie obrazky su mimoriadne male a nedaju sa zo stranky fora ulozit, ale skusim to nejako cez screenshot skopirovat a preposlat kompetentnej osobe.

Dobrý deň, obrázky je možné uložiť i na tomto fóre.
Postup:

Klik pravým tlačitkom myšky na obrazok, vybrať z ponuky “Open Link in New Tab” (alebo Otvoriť obrazok v novom okne)
Obrázok sa zobrazí v samostatnej založke.
tejto:
obr.č.1 http://www.cs-mince.eu/…4_large.jpeg
obr.č.2 http://www.cs-mince.eu/…5_large.jpeg

A tu sa už postupuje štandardne:
Klik pravým tlačitkom myšky na obrazok, vybrať z ponuky “Save as” (alebo Uložiť ako)

0 0

Re: sady mincí 2017
Odpoveď na príspevok č. 6624

rudi2 napsal:
dobrý večer prajem,
Mincovňa zverejnila sady mincí, ktoré sú v pláne pre rok 2017… mám otázku, či niektorá sada (y) je úvodnou sadou série, tak ako boli sady Slovenské regióny alebo v súčastnosti prebiehajúca séria Pamiatky Unesco ?
Ďakujem

Dobrý deň,
áno, v roku 2017 sa za ňu dá považovať súbor mincí “Svetové vynálezy slovenských vynálezcov – Ján Bahýľ”, s nákladom len 2000 kusov.

Editováno: 8.11.2016 10:36
0 0

Ďakujem za odpoveď…

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6107

Na túto otázku nevieme odpovedať. Mincovňa razila normálne medaily z Ag aj Au v najvyššej rýdzosti 987.

0 0

Radi by sme Vas vsetkych informovali, ze minca 10€ Jan Jessenius – 450. vyrocie narodenia, sa uz da objednavat (v pripade ze ste si mincu rezervovali). Staci sa prihlasit do svojho zakaznickeho konta na www.mint.sk a vlozit mincu do nakupneho kosa.

Kedze mame cele mnozstvo vyrezervovane, do volneho predaja sa dostane len velmi male mnozstvo (mozno ziadne – zalezi to na doslednosti rezervnatov:)

Nepremeskajte sancu ziskat tuto mincu do 15.11.

0 0

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda byste mi nezjistili počet kusů mediale ražené v Kremnici a to:

1987 – autor Jiří Harcuba – Stříbrná medaile Společnost přátel drobné plastiky – OPTIME MERITO, průměr 65 mm, váha 190 gramů, Ag 900/1000, tloušťka 8 mm.

Děkuji.

0 0

Ag medaila Karel IV. 1978 Kolářský

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, ak mi viete poradiť. V akom náklade bola vyrazená medaila od Kolářského na foto?
Ag 900
38 mm
24,98g
Vyrazila Mincovňa Kremnica. Značené MK a punc na hrane.
Za info veľmi pekne ďakujem.

0 0

Nie som si isty ci (a v akom rozsahu) sa podari zistit informacie o starsich razbach ale pokusime sa.

0 0

Zberateľská karta 2017 s 2€ pamätnou mincou Univerzita Istropolitana - 550.výročie začatia činnosti

Ukážka budúcoročnej zberateľskej karty s 2€ pamätnou mincou Univerzita Istropolitana – 550.výročie začatia činnosti.
Náklad: 4000 ks, číslované
Termín emisie: január 2017

Kartu si stále môžete rezervovať cez rezervačný formulár na www.mint.sk.

0 0

Dobrý deň, rád by som sa spýtal, kde sa zabudla Au medailička s erbom Gemersko-malohontskej župy avizovaná ešte na september a jej dvojča s erbom Hontianskej župy avizované na november :)

0 0

Rudko , prečo im kazíš Vianoce ? To už zajtra nestihnú dorobiť .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

:) no aj biznis treba vedieť robiť tak, aby bol vlk sýty a aj ovečka celá :)

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 744 )

Partneri

Reklama