Dnes je sobota 5.4.2025 - 15:13:18 17 užívateľov online - neprihlásený

Medailérska tvorba K.K.Hauptmünzamtes vo Viedni

Pridám tu moju stratenú , skúste porovnať či to náhodou nepasuje

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Sparky a prečo tvoju stratenú?
Ale vyzera to byt rovnaká medaila

0 0

Pretože som u H H v Lipsku vydražil 5 krásnych medailí a hneď ako ich dali do DHL prepravného strediska tak sa stratili . Za 801 Eur .....pridávam obrázky

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10893

No, ako sa hovorí, na šľak trafenie, a bola by úplná pecka, ak by tá medaila čo sa predala predvčerom bola tá “stratená”. Takže numizmatika nie len zábava, ale niekedy aj adrenalín a detektívka?

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 10894

Podľa obrazkov je to ta ista medaila
Sparky a peniaze ti vrátili?

0 0

Ale nervy ti nikto nevráti…
Inak tá tretia medaila v poradí je tiež malý hlavolam. (foto mojej dole) Netušíte niekto autora, resp. komu túto medailu obvykle pripisujú? Je veľmi neobvyklé, že medaila nie je signovaná, možno bola taká požiadavka, ale autora predsa má… Možno by vedela mincovňa…?

Editováno: 19.10.2017 15:42
0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 10895

118apo118 napsal:

Podľa obrazkov je to ta ista medaila
Sparky a peniaze ti vrátili?

Po skoro 3 -och mesiacoch nervov áno .
Najskôr sa dva týždne hrali na mrtvého brouka…potom ďalšie dva to isté / akurát mali pádny dôvod pretože v spolkovej republike boli jarné prázdniny/ a potom v priebehu 2 týždňov kopu jalovej komunikácie kde nakoniec povedali že podali reklamáciu DHL -----to sa vraj môže až po mesiaci kedy ti nedoručia to čo majú a ďalší mesiac DHL mala na to aby dala vyjadrenie . Tá nelenila a hľadala celý mesiac až do konca . Vyjadrenie od H H bolo že vráti peniaze až keď bude mať isté že mu ich zaplatí DHL .
Keby sa tam nepísalo , nevolalo tal ešte by som ich nemal ani dnes .

0 0

Ja si myslim, ze sa jedna o dve rozdielne medaile, zvacsil som obe medaily a urobil z nich výrezy a spojil vedla seba, rozdiel v detailoch je evidentný, aspon podla mna

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10899

Áno, je zrejmé že sa nejedná o ten istý kus.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10899

Ano máte pravdu sú to rozdielné medaile predtým som to pozeral na mobile a zdali sa byť rovnaké ale teraz je vidieť že to nie je tá istá

0 0

Ďakujem za spravodajské posudky , môžeme to zatiaľ odložiť do actov X

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10902

Rád by som vedel kde skončila tá tvoja zásielka a či ju vôbec aj odoslali

0 0

Bola v systéme DHL lebo som o nej dostal správu zo zvozového exportného depa . Tam stopa skončila .

0 0

Možno niekto v DHLke začal zbierať :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10905

DHL je paradna spolocnost. Pred 8 dňami mi išla zasielka zo Švedska. Tento utorok bola v Slovinsku a dnes u mňa ;-) Svoje peniaze si za prepravu zasluzia zasielka pobeha v cene celu Europu. Špekulujem, ze sa niekedy pošlem niekam sam nech vidim kopec sveta.

0 0

Odpoveď na príspevok č. 10906

Kaporcek napsal:

DHL je paradna spolocnost. Pred 8 dňami mi išla zasielka zo Švedska. Tento utorok bola v Slovinsku a dnes u mňa ;-) Svoje peniaze si za prepravu zasluzia zasielka pobeha v cene celu Europu. Špekulujem, ze sa niekedy pošlem niekam sam nech vidim kopec sveta.

Suhlasim s DHL a ani s Fedexom som nemal nikdy problemy ani ja.

0 0

Zas sa jedna ukázala. Síce slabší stav, ale o to silnejšia cena :-) Inak, podľa mňa, krásna medaila.
http://www.numisargo.com/…-m-10-detail

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10934

Uvidime ako dlho tam vydrzi…

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10934

Korlen napsal:

Zas sa jedna ukázala. Síce slabší stav, ale o to silnejšia cena :-) Inak, podľa mňa, krásna medaila.
http://www.numisargo.com/…-m-10-detail

Fakt medaila je veľmi zaujímavá , a k cene sa podľa mňa ťažko vyjadriť keď ta medaila sa skoro vôbec nevidí , pre niekoho je to veľa pre iného nič

MEMENTO MORI CARPE DIEM

0 0

pripomeniem, ze v striebre som ju videl raz predat v aukcii za 4000 Eur s priemerom 80mm, bez oznacenia HMA

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 10938

To je pôvodná razba. Ako uvádza napríklad pán Haimann, pôvodná razba z roku 1690 bola v priemere 78 mm. Zaujímavosťou je, že rovnaký autor túto medailu uvádza aj ako novorazbu HMA v priemere 59 mm. Inak jej názov je trochu dlhší – “Korunovácia Jozefa I. na rímskeho kráľa, cisári Habsburského rodu”. Autorom medaily je dvojica Martin Brunner a rub G. F. Nürnberger.
Medaily HMA v bronze i striebre uvádzam tu
http://www.cs-mince.eu/…ead/show/485?…

Editováno: 25.10.2017 20:24
0 0

Zdravím všechny návštěvníky této stránky.
Před nedávným časem do tohoto poradenství p. Korlen umístil zprávu o existenci katalogů medailí vydané HMA ve Vídni. Po té nám poskytl nafocené jednotlivé díly těchto vydání. I já jsem byl jeden z těch, kteří tuto možnost využili a nechal jsem si tyto soubory zaslat. Soubory jsem si uložil a dále jsem se jim nijak nevěnoval. Minulý týden jsem si na ně vzpomněl. Po prohlédnutí I. dílu druhého vydání jsem se rozhodl trochu si s tímto souborem trochu pohrát, abych eliminoval složité otevírání jednotlivých stránek v PDF. Usmyslel jsem si, že jednotlivé stránky spojím do jednoho souboru. Tak vznikl základ, který jsem najednou chtěl posunout ještě na vyšší úroveň, a tou by byla i forma tisková. Při této příležitosti jsem si povšiml nějakých nesrovnalostí, a proto jsem kontaktoval p.Korlena. Tyto nesrovnalosti jsem s ním konzultoval a při té příležitosti jsem ho požádal o svolení (požehnání jsem dostal) se s těmito dílky podělit i s ostatními, které tato problematika zajímá, což také nyní činím.
Chci Vám touto cestou nabídnout soubory k dispozici. Mám zatím připraveny dva soubory ve formátu PDF I. vydání druhý díl, prohlížecí i tiskový formát. Zájemci o tyto soubory mě mohou kontaktovat do správy.
U prohlížecího formátu je výhoda v tom, že se nemusejí jednotlivé stránky natáčet, jelikož jsou v souboru umístěny již ve správné poloze ať jsou situovány na výšku, nebo na šířku.
U tiskového formátu je to naskenováno tak, že po oboustranném vytištění se jednotlivé stránky pouze přehnou a jednoduše sešijí jako originál.
Chci Vás upozornit na jednu důležitou věc – „I.vydání první díl“ nebudu zpracovávat do této podoby, jelikož jsem si povšiml, že je absolutně stejný, jako I.díl druhé vydání, což mi po té také p.Korlen potvrdil. Pokud bude o tyto soubory z Vaší strany zájem, jsem připraven takto upravit i následující II. a III. vydání.
Na závěr bych chtěl poděkovat za bezvadnou součinnost s tímto projektem p.Korlenovi.

0 0

Ja ďakujem Vám pán Ilhora za ušľachtilý počin a dobrú vôľu podeliť sa s Vašou prácou s ostatnými. Nestáva sa každý mesiac že by sa objavili dovtedy neznáme a netušené pôvodné numizmatické katalógy štátnej, v tomto prípade cisársko-kráľovskej, mincovne ešte i s cenníkmi. Vôbec nepochybujem, že Vašu prácu ocenia mnohí a aj numizmatika si to bude pamätať :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 11003

Ja osobne budem mať určite záujem. Už dlhšiu dobu sa venujem týmto neskorším razbám HMA a to aký boom zažívajú v poslednom čase je neuveriteľné.
Určite schvaľujem túto aktivitu a budem len rád ked aj široká verejnosť bude mať možnosť a prístup k týmto katalógom.
V poslednej dobe intenzívne spolupracujem s Korlenom na týchto neskorších razbách, či už výmenou informácií alebo materiálmi.
Určite to bude veľkým prínosom

0 0

Takisto dakujem za tento počin, ktory pre mna urcite nie je samozrejmy a budem mat zaujem aj o dalsie “diely”. Ako napisal “apo” tieto razby zazivaju v poslednych mesiacoch nevidaný zaujem zberatelov a cim dalej je vacsi problem zohnat ich v zodpovedajucej kvalite. A casto vidim, ked sa objavi na predaj nejaka medaila, ale aj plaketa z katalogu, ktora nie je casto viditelna v aukciach, hned aj mizne v sejfoch zberatelov.

0 0

Odpoveď na príspevok č. 11005

Dobrý veče 118apo118,
Napište mi do zprávy Váš email.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 11003

Tiež by som mal záujem, ďakujem za ochotu podeliť sa

0 0

Dávam veľký palec hore !!!!!!!!!!!

0 0

Děkuji všem, vaše uznání mne těší.
Toto dílko jsem dnes všem, kteří doposud projevili zájem odeslal.

0 0

Na dnešní víkendový den jsem pro Vás připravil pokračování mého dílka v podobě II.dílu.
Zájemci se mohou hlásit do správy, těm kteří projevili zájem již o I.díl, samozřejmě odešlu i díl II.
Malou ukázku hotových katalogů naleznete v příloze.

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama