Dnes je utorok 8.4.2025 - 7:55:55 18 užívateľov online - neprihlásený

Medaile, plakety a žetóny Habsburgovcov.

Musim priznať , že ma tie medaile oslovili. Velmi pekné.

0 0

Za pôvodnú razbu v striebre som v roku 2014 zaplatil 4000€+% tak myslím si že je to veľmi perspektívna medaila aj keď je to neskoršia razba z roku 1914

0 0

Síce to sem celkom nepatrí tématicky ale je to z roku 1914 kedy ešte dynastia fungovala ......túto krásavicu z Cu som ulovil včera v aukcii a bude tvoriť nádherný pár so striebornou medailou ktorá mi padla do rúk pred dvomi rokmi tiež na podobnej aukcii v zahraničí

Editováno: 9.2.2017 10:09

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Áááá, srdcovka :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8534

sparky napsal:

Síce to sem celkom nepatrí tématicky ale je to z roku 1914 kedy ešte dynastia fungovala ......túto krásavicu z Cu som ulovil včera v aukcii a bude tvoriť nádherný pár so striebornou medailou ktorá mi padla do rúk pred dvomi rokmi tiež na podobnej aukcii v zahraničí

Tak to ty si ma pred koncom prebil, ta ti pekne ďakujem. ;)

Si vis pacem, para bellum. Acta non verba.

0 0

Pred koncom ? Vymýšľaš si , mal som limit vyšší 1 x ako to skončilo …srandista

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Dal som 3,5× vyvolavacku a posledny den mi to neznámi prebil, to je pred koncom ci nie?

“According to new biddings you’re not the highest bidder of the item at the moment, therefor you have the possibility to increase your bid.”
Nezda sa mi že by som vymýšľal.

Editováno: 9.2.2017 10:42

0 0

Čo narobíš ? Väčší pes sexuje!!!

0 0

chlapci, chapci… ako malé deti :)

0 0

Slepá závisť z teba srší, možno teraz ti tam prší . Kde svoje staré kosti máš a pieckou malou vyhrievaš . V chatičke to krásnej v lone prírody, čakáš na nové obchody.

Editováno: 9.2.2017 13:15

0 0

Rudi, to si chlapi len srandu robia medzi sebou, ale inak tá medaila je nádherná a kupil si ju za dobrú cenu. Podla mňa má zo zberateľského hľadiska vyššiu cenu, myslim že som ju videl len raz alebo dvakrát na aukciách v minulosti.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8551

sparky napsal:

Čo narobíš ? Väčší pes sexuje!!!

Šak práve, to je ten problém. :)

0 0

Idem poškádliť s ďalšími úlovkami :

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8557

Do čerta sparky, staviam sa do radu závistlivých :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8557

Najmä ten F.J.I. sa mi páči.
Ak by si mal problém s miestom a s uskladnením, rád pomôžem, v mojej skrini je miesta dosť. ;)

Editováno: 9.2.2017 14:13

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 8562

Aj tá korunovačná Františka Lotrinského by neurazila…

0 0

Nedelná chvíľka poézie. Reinhard Hans, Karol V. 1537. Ag, pôvodne pozlátená (na medaily je ešte vidieť zvyšky pozlátenia), odlievaná, spájaná, ručne dorábané detaily.

0 0

No a ešte na dobré vytrávenie po nedelnom obede tri príjemné korunovačné žetóny.
Prvý je korunovačný žetón Jozefa II. na rímskeho kráľa 3. apríla 1764 vo Frankfurte. Ag, 24 mm. Autor Giuseppe Antonio Toda.
Druhý je korunovačný žetón Leopolda II. na rímskeho cisára 9. októbra 1790 vo Frankfurte. Ag, 24 mm.
Tretí je korunovačný žetón Ferdinanda V. na Lombardsko-Benátskeho kráľa 6. septembra 1838 v Miláne. Ag, 21 mm. Autor Luigi Manfredini. Tento žetón je pomerne zriedkavý.

Editováno: 12.2.2017 14:35
0 0

Dnes zablúdil na Záhorie tento zriedkavejší žetón Františka II., Holdovanie v Belgicku z roku 1794. Ag, 21 mm. Autor Theodor Victor van Berckel.

0 0

A sprevádzala ho krásavica, veľký korunovačný žetón Alžbety Bavorskej na uhorskú kráľovnú 8. 6. 1867. v Budapešti s maďarským opisom. Ag, 23,5 mm. Autori Anton Scharff a Friedrich Leisek. Cena už hraničila so zdravým rozumom (zatiaľ), ale naháňal som ho v nadštandartnom zbierkovom stave už veľmi dlho.

0 0

Pod patronátom následníka trónu a jediného syna Františka Jozefa a Alžbety Bavorskej, arcivojvodu Rudolfa bola za prítpmnosti panovníka Františka Jozefa otvorená Všeobecná krajinská výstava v Budapešti 2. mája 1885. Na výstave bolo 8000 vystavovateľov a navštívilo ju 1,7 milióna návštevníkov. Pri tejto príležitosti vyrobili v ryteckom podniku Knopp es Steiner Budapesten medailu na obrázku. Ťažko sa vtedy asi dal očakávať tragický osud následníka trónu, ktorému do skonu zostávalo len tri a pol roka…

Editováno: 11.3.2017 19:07
0 0

Tak na spríjemnenie sobotného večera ešte medaila ku korunovácii Ferdinanda V. v Miláne v roku 1838. Autor Luigi Manfredini.

0 0

Z Nemecka mi prišla v týždni jedna “placka” FJ I no musím najskôr kúpiť väčší fotoaparát lebo je taká veľká a pekná že mi do malého nevôjde .

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 9007

Nenaťahuj. Daj.

0 0

Niekedy sa podarí začať nový týždeň celkom pozitívne. Napríklad korunovačným žetónom Jozefa II. na rímskeho kráľa 3. 4. 1764. vo Frankfurte.
Ag, 21 mm, autor Giuseppe Antonio Toda.
Nemám dobré svetlo, ale žetón je v nevšednom stave, s razobným leskom v plochách.

0 0

Čítajúc posledné slová ma napadla paralela ..s razobným leskom na perách .

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 9015

Myslíš ak niekomu vrazíš (razobný) po perách? :-)
No Tebe ten týždeň začína srdnato. Niekto Ťa naštval?

0 0

Keby len niekto .....vzrušil ma Valdštejn na Ma-shope, nečinnosť HH a DHL .
Hlavne že máme plnú prdel certifikácií, postupov v rámci nich kde sú stanovené časové intervaly a neviem vyriešiť sedliackym rozumom triviálny problém .

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 9016

Korlen napsal:

Myslíš ak niekomu vrazíš (razobný) po perách? :-)
No Tebe ten týždeň začína srdnato. Niekto Ťa naštval?

… asi myslel pozostatky od lesku na pery

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Tak zas zopár príjemných žetónov. Mimochodom, zdá sa, že po vydaní nového katalógu korunovačných medailí a žetónov sa nebývalo zdvihol o ne záujem. Len dnes som mal stretnutia s dvomi poprednými obchodníkmi a tieto informácie boli totožné. A osobne si myslím, že sa to netýka len korunovačných medailí a žetónov, ale najmä historických medailí všeobecne.
Žetóny sú v poradí :
Ferdinand IV., najmenší korunovačný žetón na rímskeho kráľa 18. 6. 1653 v Rezne (Regensburg), Ag, 18 mm
Žetón, tzv. veľký peniaz, Mária Terézia, za záchranu panovníčky od kiahní, 22. júla 1767., autor Anton Franz Wideman, Ag, 25 mm
František II., veľký žetón ku korunovácii na uhorského kráľa v Budíne, 6. 6. 1792, Ag, 25 mm
František II., prehlásenie rakúskym dedičným cisárom – vznik cisárstva, Viedeň, 6. 12. 1804, Ag, 25 mm

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama