Re:
Odpoveď na príspevok č. 9988
llhorra napsal:
Pekne: 39 900 Kč = 1 520€
Dnes je štvrtok 21.11.2024 - 14:48:40 - 25 užívateľov online - neprihlásený
Re:
Odpoveď na príspevok č. 9989
RomanKu1 napsal:
Nádhera i ve stříbře. Jsem zvědavý , kdy se objeví zlatá! A za kolik.
Zlatá je v ponuke..aj so striebornou na webe mincovne, na burze . Pekná dvojička , mám info že cena má byť niečo cez 20 t. Ale nie Czk.
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Re:
Odpoveď na príspevok č. 10059
llhorra napsal:
Další nabídka na Argo
http://www.numisargo.com/…7-m-6-detail
Tie medaile sú číslované? Píšu tam, že číslo 138.
Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 10062
Medaile číslovány nejsou, jsou opatřeny na hraně pouze ryzostí a značkou mincovny. Číslo medaile je na certifikítu, který je její nedílnou součástí.
No myslím si, že skôr sú číslované osvedčenia Puncového úradu, pokiaľ viem. Na hrane medaily je len rýdzostné číslo a značka mincovne. Certifikát číslovaný nie je. Na osvedčení PU je číslo podľa pucového denníka a hmotnosť konkrétnej medaily.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 10067
Omlouvám se za mystifikaci, Korlen má pravdu, ruka byla rychlejší než hlava
To je jedno aj tak. Papier časom zhorí . Zo striebra sa budú dať odliať aspoň guľky proti upírom....................viz. BLADE .
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Další kousek je na Aukro: http://aukro.cz/…9133701.html
Jinak tuto medaili je čím dál složitější sehnat takže si myslím že po letní “okurkové” sezoně se nějaká zajímavá cena může ustálit na podzim.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 10077
Ševci napsal:
Další kousek je na Aukro: http://aukro.cz/…9133701.html
Jinak tuto medaili je čím dál složitější sehnat takže si myslím že po letní “okurkové” sezoně se nějaká zajímavá cena může ustálit na podzim.
Dosiahnuta cena 31 100Kč= 1 187€
Hore v blogu som aktualizoval a doplnil zopár údajov. Najpodstatnejší údaj asi je “Dokončenie stavby chrámu svätého Víta 750” od Josefa Šejnostu z roku 1929 Razba bola realizovaná v počte iba 21 kusov a je v rýdzosti 750/1000. Ak by mal niekto foto, tak ho tu veľmi rad privítam…
Ťažko dávať foto keď je to všetko " tajné" a momentálne vraj ani CIA a ani ruská spravodajská služba ani len netuší kde medaile sú a čo s nimi bude ďalej . Počul som, že sa zatiaľ predávajú ako pozemky na Mesiaci . S tým rozdielom že možno budú fyzicky dosiahnuteľné skôr.
Ani CIA ani Putin, odhaduji to na klasický tunel pres kámoše. Je to opet stará známá soukromá ražba. Ostatně jako obvykle. V mincovně již vyzkoušeno a funguje to. Spíš je to již případ pro něco jako utvar pro boj proti organizovanému zločinu.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 10115
RomanKu1 napsal:
Jeste doplnim, ze doslo k razbe i dalsich Ag ale v ryzosti 800/1000.
Ak je toto pravda tak končím s numizmatikou …
Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 10117
sparky pletieš si pojmy … prvorazby, novorazby a dorazby to nie je numizmatika … to je komercia
Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 10122
Karel napsal:
sparky pletieš si pojmy … prvorazby, novorazby a dorazby to nie je numizmatika … to je komercia
Dobre, definuj čo to je :....................................
Re:
Odpoveď na príspevok č. 10125
Kaporcek napsal:
V numizmatike je pojem dukat, toliar…
Ako zneju slova replika a podobne ?
Pán hovorca, tej odpovedi nerozumiem …
Ja už v tom začínam mať chaoz. Pridávam foto a pýtam sa. Je to numizmatika? Replika z roku 1974 od Kolářského.
Samozrejme že originál je originál, ale tu ide o to, či dorazby a repliky patria do numizmatiky. Máme aj staršie repliky a dorazby. Tie sú potom čo?
Páni nerobte tu z toho tragédiu. Každý má na každú vec svoj vlastný názor. Každý nech si zbiera to, čo sa mu páči a čo mu prináša radosť.
Každý ať si sbírá co chce. Kam se snaží kdo zařadit je jeho věc a nemělo by se to ponižovat. Už vubec ne se kvůli tomu handrkovat.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 10135
Komentáre sú určené na vyjadrenie názoru užívateľov k danej téme.
Ja som sa vyjadril.
V mojom prípade, kde som sparkymu písal o numizmatike a komercii nešlo
o ponižovanie. Bolo to vymedzenie pojmov. Okrem toho je mnoho vynikajúcich
numizmatikov, ktorí sa venujú práve komercii.
není to přinejmenším smutné, když se člověk dozví o existenci “velechrámu” v jiných variantách Ag něž o jakých informovala MK až když se objeví a aukci ?
Re:
Odpoveď na príspevok č. 10447
dukaty napsal:
není to přinejmenším smutné, když se člověk dozví o existenci “velechrámu” v jiných variantách Ag něž o jakých informovala MK až když se objeví a aukci ?
Smutné to bude až za 5 rokov …