Dnes je streda 30.4.2025 - 10:43:34 17 užívateľov online - neprihlásený

Investičná numizmatika

Ja tento blog veľmi vítam. Pre mnohých bude inšpiratívny a poučný, môže pomôcť zabrániť zbytočným finančným stratám a frustrácii z numizmatiky. Ako píše vyššie autor tohoto blogu, všetci sme viac či menej aj investormi. (osobne poznám spomedzi ľudí ktorí sa pohybujú v numizmatike, a naozaj ich nie je málo, iba dvoch čistokrvných zberateľov a to jeden z nich sa k čistokrvnému zberateľstvu prepracoval až vekom) Či už sa zodpovedne usilujeme zabezpečiť seba a svoje rodiny na neaktívne obdobie, usilujeme sa racionálne a perspektívne uložiť svoje peniaze v produktívnom veku, vytvárame si vankúš na prípadné neprívetivé obdobia… a robíme si popri tom radosť, alebo uvažujeme čisto bussines line, nikomu nie je jedno, ako sa hodnota jeho zbierky vyvíja, nikto sa nechce pri nákupe – investovaní rozhodnúť nesprávne. Verím, že k tomu bude tento blog všetkým nápomocný.

1 0

Tak takýto blog tu určite chýbal! Hlavne v dnešnej dobe, kde numizmatika už dávno nieje iba koníček, ale je čoraz viac vyhľadávaná hlavne z investičného hľadiska. Určite si príspevky v tomto blogu budem pozorne čítať a zakladateľovi kaporčekovi držím palce…

1 0

Majo2291 ďakujem:-) Pri sucastnom zhodnoteni penazi v bankach ma investicna numizmatika velku buducnost a coraz viac zberatelov a cistych investorov v tom bude zapojenych.

1 0

V súčasnosti to funguje aj tak, že investori (často krát ľudia s minimom zberateľských skúseností a vedomostí, ale veľa peniazmi) si platia vlastných poradcov. Chodia na aukcie s papierikmi s číslami položiek a sumami do ktorých je rozumné ísť, alebo pre nich dražia obchodníci. Vyhľadávajú súkromné ponuky a pretože obvykle nemajú väčšie finančné obmedzenia, kupujú celé sady, zbierky. Podľa môjho názoru aj to je jeden, možno najpodstatnejší, dôvod tak masívneho úbytku kvalitného tovaru z trhu a ponuky.

1 0

Nie je začo! Presne tak ako píšeš, keď sa do toho ešte pripojí fakt, že numizmatika vie veľmi dobre prenášať hodnoty z generácii na ďalšie generácie, tak sa ani ľuďom nečudujem, že do numizmatiky investujú. Podľa mňa v priebehu pár rokov sa do investičnej numizmatiky zapojí ešte viac investorov. Potom sa na trhu kvalitné mince budu ukazovať ešte menej ako teraz a kto si teraz stihne so šťastím vybudovať kvalitnú zbierku, tak bude mať zabezpečený švajčiarsky dôchodok :-) Bohužiaľ, už teraz na trhu je kvalitných mincí málo, dá sa to pozorovať aj na aukciách, kde materiál je obrovský problém zohnať…

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4159

Môžem len potvrdiť! Často krát na aukcie neprídu ani osobne, ale dražia im to tzv. odborní poradcovia ako píšeš…

1 0

Vsimnite si posledne 2 roky. Niektore razby prirodzene spravili narast 100 %. Toto uz je zhodnotenie. U nas popularne sv. V. dukaty za posledny rok zapracovali ukazkovo. Presne pred rokom som kupoval 1 d 1928 v priemere po 360 e boli troska nedocenene a dohnali to :-)

1 0

Jeden z posledných článkov, ktorý som písal na mince-dukaty, bol o obchode s týmito cenami –

dukát 1928 – > obchod uzatvorený, cena 1000 EUR akceptovaná
dukát 1929 R – > obchod uzatvorený, cena po dohode 2200 EUR
dukát 1930 R – > obchod uzatvorený, cena po dohode 2200 EUR
dukát 1934 R – > obchod uzatvorený, cena po dohode 2300 EUR
dukát 1935 – > obchod uzatvorený, cena po dohode 1300 EUR
dukát 1936 – > obchod uzatvorený, cena po dohode 1200 EUR

Samozrejme, že kupujúci bol mladý investičný numizmatik.

1 0

Sv. V. dukaty je investicia na istotu. Je v tom zapojenych uz tolko subjektov, ze to krasne ,, pracuje" samo.

0 0

Osobitnou kapitolou sú Karlove dukáty. Pamätám sa ako som raz nekúpil 2d 1978 UNC, lebo cena 460 € sa mi zdala vysoká.
Včera sa predal 2d 1978 aUNC za 1450 €.

0 0

Vzhľadom na zaujímavý vývoj diskusie v tomto blogu, ktorý sa myslím dal očakávať, by som chcel ponúknuť ešte aj iné, tak trochu makro, pohľady na investičnú numizmatiku, s ňou spojenú ochranu kapitálu a zachovania hodnôt ako aj strednodobej a dlhodobej perspektívy zhodnotenia investícií.
Miesto dlhého filozofovania, ktoré je vždy trochu individuálne, sem viac – menej príhodným výberom vkladám zopár síce starších, ale stále aktuálnych (možno stále aktuálnejších) linkov na zamyslenie. Podľa môjho názoru s danou témou úzko súvisia…
http://www.investujeme.sk/…iat-peniaze/
http://komentare.hnonline.sk/…v-bratislave

1 0

moje obľúbebené:

https://www.jtbank.cz/…tiku-aj.html

http://www.etrend.sk/…i-minci.html

Editováno: 30.8.2016 14:08

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

1 0

No, automobilové veterány by som v našich podmienkach z mnohých dôvodov pre bežnejších ľudí asi vylúčil. Na to potrebuješ, okrem naozaj veľkých peňazí, parkovacie priestory, priestory a možnosti na regeneráciu a údržbu, mechanikov a súčiastky, ostrahu a poistenie, servis a podobne, nehľadiac na zložitú likviditu. Aj to, samozrejme, len v celku, nedá sa predať iba blatník alebo nápravu, pretože viac na novú strechu alebo bedrový kĺb nepotrebujeme. Filatelistov (známkari) je akoby stále menej a likvidita ešte zložitejšia, možno okrem unikátnych exemplárov. Kto z nás si trúfne na umenie vyššej ligy? A s tým spojený kopec rizík od falzifikátov, bezpečnosti uloženia, cez opäť poistenie až po, v prípade potreby, diskrétny predaj. Vína ani neriešim, málo kto z nás má takú pivnicu a o šperkoch si myslím svoje (niečo o tom viem) a až na možno Fabergého vajcia a podobné unikáty. A v každom z tých bazénov musíš vedieť dobre plávať. Ak nie, horko zaplačeš. Buďme radi, podľa mňa, že sme sa zaľúbili do tej správnej devy – numizmatiky.

0 0

Pani super clanky. Doporucujem kazdemu precitat. Dlhodobe a bezucelne drzanie hotovosti je jednoznacne tunelovanie sameho seba. Peniaze su na to aby zarabali. Pri rozumnom investovani nie je problem na minciach robit 20% a viac rocne. Samozrejme pikošky dokazu aj investicne zazraky.

Editováno: 30.8.2016 14:55
1 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4185

presne takto som premýšlal aj ja / na veterány som ešte malý / a preto som plynule prešiel bežného srdcepotešujúceho zberateľstva na viacsrdcepotešujúce investičné zberateľstvo

je krásne mať kompletnú zbierku a ešte krajšie keď sa zhodnocuje ;) a tým pádom už ide, dá sa povedať s troškou nadsázky, o investovanie. samotné zbieky, či skupinky zbierok je dobré rozložiť na viac likvidít, čiže na rôzne oblasti záujmu trhu – podľa panovníkov, období, materiálu zhotovenia mincí, … a hlavne podľa toho čo sa nám páči

Editováno: 30.8.2016 15:10

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Fabergeho vajcia sú neskutocne nadherne.jedno som videl asi dva roky dozadu na vystave v prahe.

0 0

Naozaj úžasné čítanie aj pre neprofesonála. Ďakujem.

1 0

Milujem piano a prémiové obsahy, fakt. Ale k tomu čo sme písali vyššie ako doplnok vhodné.
http://auto.sme.sk/…oplatia.html?…

0 0

Niečo pre investičných numizmatikov . Volajte prosím po jednom, nie všetci naraz ,

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Poprípade dukátový Mr. Harcuba …s literatúrou od p.Moravca

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 4229

I keď foto z uhla, je mi ale jasné, že na kvalitnú fotku treba dobré svetlo a čas, zdá sa, krásavica nevšedná. Počínajúci numizmatický šafrán :-)
Skúsim zavolať, ale asi budem “stáť” v rade :-)

0 0

Re:

Máte furt nedostupnej telefón :-)

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 4234

rada je dlhá :D

0 0

Re:

Jak říká klasik: krasavice interkontinentální ........

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 4234

Jarchar napsal:

Máte furt nedostupnej telefón :-)

Voláte na správne číslo?

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 4238

Jojo 0900 123 456 :-)

0 0

To poznám , číslo z bazoša

0 0

Vzácne a zároveň pekné 10 korunky KB pracujú v posledných rokoch slušne. Zaujímavé je ako sa táto 1914 vyšvihla aj napriek jej počtu razených kusov. Zaujímavá vec sú aj 4 zlatníky v top stavoch. Táto mincička je dosť u nás podceňovaná a v podstate aj ťažko zohnatelná ale tie budú dokazovať zázraky v budúcnosti v krásnych stavoch.

0 0

4 zlatníky v dobrých stavoch je ako naháňať UFO na oblohe . Dnes som sa o to pokúsil, z oblohy vypadli len nejaké bz a KB 8 zlatníky vo veľmi slušných stavoch .

0 0

Detto 10 korony KB do roku 1906 sú v mojom itinerári zastúpené ako noty na bubon – samá pauza . V dobrých stavoch jednoducho nie sú .

Editováno: 31.8.2016 21:13

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama