Pobočka Banská Bystrica-informácie o činnosti
V tejto téme budem informovať o aktuálnom dianí v Banskobystrickej pobočke Slovenskej numizmatickej spoločnosti.
Dnes je sobota 28.12.2024 - 2:23:30 - 6 užívateľov online - neprihlásený
Pobočka Banská Bystrica-informácie o činnosti
V tejto téme budem informovať o aktuálnom dianí v Banskobystrickej pobočke Slovenskej numizmatickej spoločnosti.
clenska schodza
V pondelok 29.02.2016 o 16:00 sa bude konať pravidelná členská schôdza SNS pobočka Banská Bystrica v sídle NDS na Skuteckého ulici.
Hodnotiaca členská schôdza
Výbor pobočky SLOVENSKEJ NUMIZMATICKEJ SPOLOČNOSTI PRI SAV POBOČKA
BANSKÁ BYSTRICA
zvoláva hodnotiacu členskú schôdzu, ktorá sa uskutoční dňa 19.3.
2016 so začiatkom o 9,00 v zasadačke budovy Slovenskej správy ciest
v Banskej Bystrici na ulici Dominika Skuteckého číslo 30
Táto akcia sice nie je akciou pobocky, ale urcite bude zaujimava 17.5. o 17:00 v Matejovom dome v BB “Príbehy osobností do mincí vyryté”
Dňa 27.08.2016 organizuje pobočka BB výlet do Budapešti na numismatický veľtrh. Nakoľko sú voľné miesta môžu sa pridať aj záujemcovia, ktorí nie sú členmi, Cena za cestu je cca 15 euro, odchod z BB v ranných hodinách.
http://eremgyujtok.hu/rendezvenyek/ nasiel som len tu toto, ide skor o numizmaticku burzu ako veltrh, aj ked na schodzi to bolo odprezentovane tak . Ale zaujem ist zo strany clenov bol uvidíme ci to bude stat za to.
12.12.2016 o 16:00 sa uskutoční koncoročná schôdza pobočky v Banskej Bystrici v sídle SSC na Skuteckého ulici.
6. mája 2018 Burza v Banskej Bystrici na tradičnom mieste v misijnom dome na Skuteckého ulici. Kto má chuť niečo kúpiť predať alebo len pozrieť a pokecať nech sa páči
Re:
Odpoveď na príspevok č. 12034
michal bb napsal:
6. mája 2018 Burza v Banskej Bystrici na tradičnom mieste v misijnom dome na Skuteckého ulici. Kto má chuť niečo kúpiť predať alebo len pozrieť a pokecať nech sa páči
Budú aj pochutiny tekutého skupenstva a spev?
Najpodivuhodnejšie na budúcnosti je predstava, že našu dobu budú nazývať staré zlaté časy
Z vlastných skúsenosti môžem potvrdiť, že tie pochutiny v tom bufete sú a lacno .
Normálne ste ma ukecali ..idem si pozrieť vlak .
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Numizmatické sympózium Banská Bystrica
Dňa 09.06.2018 od 9:30 sa bude konať numizmatické sympózium v Banskej Bystrici, pripravované ÚV SNS pre členov SNS pri SAV, hostiteľom bude pobočka SNS Banská Bystrica. Miesto konania ja v zasadacej miestnosti Slovenskej správy ciest na Skuteckého ulici č. 357/32. Vstup voľný. Pre účastníkov bude k dispozícii malé občerstvenie. Parkovanie je možné pred budovou SSC bezplatne. Od autobusovej a vlakovej stanice cca 15 minút pešo (podľa kondície).
http://www.numizmatici.sk/…ej-bystrici/
Najpodivuhodnejšie na budúcnosti je predstava, že našu dobu budú nazývať staré zlaté časy
Pobočka Banská Bystrica ponúka 1 miesto na plánovanom výlete do Frankfurtu na veľtrh numismata v dátume 21.-23.11 2019 cena 130 euro, v cene je 2 noci ubytovanie kúsok od Frankfurtu a doprava. Info u mňa.
pripravovaná medaila
Ako som sľúbil na inom mieste, prikladám, zatiaľ síce len v papierovej podobe víťazný návrh na plánovanú medailu našej pobočky, ktorú sa chystáme vydať v budúcom roku. Autorom víťazného návrhu je pán Milan Kožuch.
pekná.
Rozhodli ste už i o technických parametroch?
Si vis pacem, para bellum. Acta non verba.
Re: pripravovaná medaila
Odpoveď na príspevok č. 13689
michal bb napsal:
Ako som sľúbil na inom mieste, prikladám, zatiaľ síce len v papierovej podobe víťazný návrh na plánovanú medailu našej pobočky, ktorú sa chystáme vydať v budúcom roku. Autorom víťazného návrhu je pán Milan Kožuch.
Krásna bude. Návrh je s citom a pekne umelecky spracovaný. Nejako sa nám tie 60mm medaily množia Teším sa.
V mene pobočky BB by som sa rád poďakoval trenčianskym kolegom a ústrednému výboru SNS za výborné zorganizované valné zhromaždenie aj v tejto pandémiou komplikovanej situacii. Gratulujem novým aj staronovým členom a držím palce v ďalšej práci. A v neposlednom rade ďakujem p. Fečovi z košickej pobočky za pekné prekvapenie v podobe 0 euro suveníru s motívom Slovenskej numizmatickej spoločnosti.
Tešíme sa na ďalšie stretnutia .
Opatrenia COVID19
Vzhľadom na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu sú schôdze
banskobystrickej pobočky až do odvolania zrušené.
Verím že sa čoskoro opäť uvidíme a želám pevné zdravie.
Skutecky
Sadrový model pred odliatim negativu pozitívu ako ma Milan
Kožuch poučil, z negatívov sa už nerobí od kedy sa nepantografuje.
Tak, medaila je zaradená do výroby je voľných pár medených verzií
v cene 38 euro bez krabičky alebo za 48 euro v peknej krabičke od pána
Groscha z Kremnice.
Parametre medaile sú :
Priemer 60 mm
Hrúbka strižku 4 mm
Hmotnosť cca 98 g
Prevedenie patinovaná
Číslovanie na hrane 75 ks čiže 1/75, 2/75 atď. Voľné čísla od
55 vyššie.
Autor Milan Kožuch
Razba Mincovňa Kremnica
K medaile bude certifikát s údajmi.
Ak niekto má záujem, kontaktovať mňa. Objednáva sa formou úhrady ceny medaily na účet. Medaila bude hotová koniec apríla/začiatok mája.
Musím pre ne rýchlo utekať
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"