Dnes je štvrtok 21.11.2024 - 11:18:27 18 užívateľov online - neprihlásený

Dukáty Karla IV. 2016 verze č. III.

Dukáty Karla IV. 2016 verze č. III.

Nedávno (11. května 2016) proběhla v České mincovně v Jablonci nad Nisou ražba dukátů Karla IV. 2016 k 700. výročí narození.
Více informací je zde: http://www.ceskedukaty.cz/

Všechny kusy jsou číslovány. 1 dukátů je 250 ks, 2 dukátu 150 kusů, 5 dukátu 80 kusů a 10 dukátu 50 kusů. Prvních 40 čísel je určeno pro kompletní sady.

0 0

Neviem prečo mi napadlo – Kolik třešní, tolik višní…

0 0

Pravidelné ražby až do roku 2035! To nebudeme mit kde skladovat !

0 0

Něco málo můžete koupit zde.

http://www.aurock.cz/…u-a-kraloven

Kopírování mých textů a fotografií je možné pouze pro nekomerční účely a je nutné vždy uvést zdroj.

0 0

Dostal som viacero otázok na túto konkrétnu razbu. Teda aj pri pomerne silnom zasýtení trhu razbami k výročiu Karla IV. je o tento motív záujem. Nerád sa vyjadrujem k akémukoľvek materiálu negatívne a ani teraz by som nechcel aby to tak vynelo, ale podľa môjho názoru, tu je pozitívom možno len cena. Nenadchlo ma stvárnenie, podľa nejasných sprievodných textov mi nie je jasné, ako budú pribúdať nasledujúce razby. Či to bude každoročne, či pri budúcich okrúhlych výročiach, alebo podobne, no nemôže človeka nenapadnúť, či toho nie je už dnes veľa a či v budúcnosti nebude platiť české príslovie – “Čeho je moc, toho je příliš.” Atraktivitu a potenciál tejto razby možno znižuje aj nie najšťastnejšie načasovanie. Príchádza ako už tretia razba v poradí s tým istým motívom, k tomu istému výročiu. Situácia by bola možno trochu lepšia, ak by prišla skôr. A, nakoniec, aj zberateľov a investičných zberateľov v tejto cenovej kategórii nie je neobmedzene a tak sa dá predpokladať, že ak už kúpili variantu 1 či 2, koľkí z nich sa rozhodnú a budú mať disponibilné finančné zdroje na ďaľšiu variantu. Je to ale len môj subjektívny názor a pocity, reálny život môže ukázať, že to bude celkom inak. Každý numizmatický materiál si zaslúži svoju šancu.

0 0

Dobrý den.

Karel IV. je jedním ze čtyřiceti králů a královen z cyklu „ Dukátové ražby na paměť českých králů a královen“. To, že začátek celého cyklu vyšel právě na toto významné výročí, je náhoda.
Ražby budou vycházet dle významných výročí. V průměru budou vycházet dvě ražby ročně. Sběratel obdrží svou ražbu v termínu dle dohody. Cílem je, aby si mohli i méně movití sběratelé dobře naplánovat svou investici, nebyli pod finančním tlakem a mohli si dovolit celý cyklus.

Prvních pět let vychází
2016
Karel IV. 700 narození
Vladislav II Jagellonský 500 úmrtí
František Josef I. 100 úmrtí
2017
Marie Terezie 300 narození
2018
Eliška Rejčka 730 narození
Zikmund Lucemburský 650 narození
2019
Václav IV. 600 úmrtí
Matyáš II. Habsburský 400 úmrtí
2020
Leopold I. 380 narození
Jiří z Poděbrad 600 narození

Přeji hezký den

Vladimír
ČESKÉ DUKÁTY

Editováno: 27.7.2016 12:20
0 0

A co se bude dit, kdyz Elisku Rejsku aLeopolda nebudu chtit. A nebo co bude kdyz zacne poklesavat uroven,razby se mi nubudou jiz lib a nebudu chtit pokracovat? Z naznaku se jevi povinnost odebrat vsech 40 razeb behem 20 let! To uz budu v důchodu! Pokud odeberu 4 sady dalsi ztvarneni se mi nebudou libit tak pujde ukoncit smlouvu?

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3526

Dobré ráno,
děkuji moc za dotaz.
Pokud nebudete chtít Elišku a Leopolda, prostě si je neobjednáte. Není vůbec naší snahou někoho k něčemu zavazovat. My se budeme moc snažit, aby jste si koupil i Elišku a Leopolda protože to bude krásná ražba a budete mít ucelenou sérii.
Rezervaci stejného čísla pro všech 40 ražeb pouze nabízíme, rezervací nikoho k ničemu nezavazujeme. Zavazují se pouze ČESKÉ DUKÁTY k tomu, že pokud projevíte zájem o rezervaci čísla a dokud budete své číslo odebírat, máte na něj výhradní právo.
Já budu také v důchodu. Třeba bude někdo komu rád takovou sbírku předáte a on bude pokračovat. Vím, že dvacetiletá sbírka není nic obvyklého, ale pokud bych takovou sbírku, ještě k tomu se stejným číslem a ve společné originál etui, díky svému dědečkovi vlastnil, asi bych se nezlobil.

Hezký den
Vladimír
ČESKÉ DUKÁTY

0 0

Tak nevím. Každopádně to je obrovská investice na kompletní ražbu. Kupovat jen některé asi nemá smysl (podle mě)
Takto dlouhodobá série je jistě smělý projekt, jehož úspěch, ale i neúspěch ukáže hned prvních par let a počty prodaných sad.
Mě osobně to neoslovilo, ale ražbě přeji úspěch a věřím, že své kupce si najde.

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

0 0

No, skutočne ambiciózny a odvážny plán. Úspech, dlohodobý úspech závisí od mnohých faktorov a niektoré sa ani nedajú ovplyvniť. Podstatná je najmä stvárnenie a kvalita razieb, cena, načasovanie (motívy sú dané), počty kusov a podobne. Ak sa predpokladá, že jednotlivé razby budú postupne zarábať na tie ďaľšie a popri tom, logicky, vytvárať aj nejaký zisk, je to, ako som napísal v úvode, ambiciózny a odvážny plán. Ale odvážnym (aspoň občas) šťastie praje :-)

0 0

Osobne si myslím, že v poslednej dobe Karla IV bolo dosť veľa a nemyslím si, že každá razba musí byť úspešná…

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3597

To rozhodne zberateľský (a investičný) vkus a čas. A inak, samozrejme, súhlas. Je už trochu překarlováno…

0 0

Ja si myslím, že tam ani moc nejde o Karla jako takového, ale o tu mega sérii.
Nemohu si pomoci, ale kdyby každy rok vyšly 2ks 1/2 uncovky za cca 20000,–/kus, tak by to asi bylo zajímavější.
Nedokážu si představit, že si někdo řekne 220tis/rok OK jdu do toho na 20 let.
Alespoň nevím o nikom ve svém okolí, kdo by takto uvažoval. Myslím, ze většina zde ví o lepší investici :)
Ale nikomu to nevymlouvam a každy ma svůj názor, ktery se může s tím mým lišit.

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

0 0

Pri investicii je jeden z najdovezitejsich faktorov likvidita.

0 0

Souhlas. Cela série bude vážit cca 2,5 kila, nevím, nevím kolik se najde potenciálních kup­ců.

0 0

No, určitě je rozdíl mezí tím, zda kupuji jako investor nebo sběratel. Kritérium u investora bude likvidita; jak uvádí Kaporcek a kritérium u sběratele bude “líbí” “nelíbí”, čili spíše takový soft prvek. Ideální kombinace je samozřejmě ta, že se mně mince (medaile) líbí a zároveň má růstový potenciál. Já jsem koupil Karla II (Trust Worthy), protože se mně líbí provedení a příběh a zároveň věřím v cenový růst; byť to tak zatím nevypadá. Ale to může být “okurkovou sezonou”. Viz. ceny a poptávka na aukru jak sv. dukátů tak karlových dukátů (jak 1978 tak 2016)

0 0

On sběratel je ale také i investor. Rozhodně by nechtěl na sbírce prodělat, obzvlášť u takto obrovské investice, přestože se mu medaile líbí, prodělat nechce nikdo sběratel, natož investor :)
Sada Karla IV Trust Worthy je dle me úplně jiný level.

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 744 )

Partneri

Reklama