Dnes je utorok 1.4.2025 - 22:12:44 22 užívateľov online - neprihlásený

Dorazba Oživenie kremnického baníctva 2016

Dorazba Oživenie kremnického baníctva 2016

Je zvykom, že po vyčerpávajúcom jarnom kole aukcií prichádza letná uhorková sezóna, no myslím si, že toto leto bude trošku iné! Bude to preto iné, lebo na trh prichádza dorazba, o ktorej sa iba dlho šepkalo a bolo to verejným tajomstvom a tou dorazbou je Oživenie kremnického baníctva 2016. Kto bol dnes na zberateľských dňoch, tak vo vitríne spoločnosti Macho & Chlapovič si mohol tento nádherný skvost, okrem iných nádherných vecí, pozrieť. Medzi týmito ľudmi, ktorí si túto sadu stihli pozrieť, som bol samozrejme aj ja :-)
A tu sú moje prvé pocity:
Musím konštatovať, že razba je ozaj dokonalá. V mincovni Kremnica odviedli kus kvalitnej práce. Ku každej medaile je Osvedčenie PUSR a Certifikát MK. Zaujímavosťou a prekvapením je, že na medailách je pôvodná značka mincovne z roku 1934 “K” a nie MK. Je ďalej zrejmé, že razba bola na základe pôvodných razidiel. Odlišnosti sú v rýdzostiach. Zlato je v rýdzosti 986 a nie 987 a striebro v rýdzosti 925.

Náklad:
10d: 30ks
5d: 50ks
2d: 70ks
1d: 100ks

Malá Ag medaila: 100ks
Veľká Ag medaila: 150ks

Editováno: 3.6.2016 21:43
0 0

Ahoj, je mozne medaile u Macho & Chlapovice primo na stanku zakoupit a jaka je cena?

0 0

Môžem potvrdiť, že razba 2016 je ozaj nádherná a skvelo dopĺňa pôvodné ´34 a aj tie ostatné ;)

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 2718

Pokiaľ viem, tak na predaj bohužiaľ nebola :-(

Editováno: 4.6.2016 09:00
0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 2723

možno sa nejaká lastovička objaví – isto sa nájde nejaký “špekulant” :D

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 2724

samozrejme ze sa objavia,ale ceny budu vysoké.

0 0

Videl som osobne vo vitríne, sada nepredajná. Asi výstavný kus. Konečne som videl kompletnú sadu oživenia v zlate (1,2,5,10). Veľmi pekné.
Musím ešte trochu nasporiť. Dopyt tam bol veľký, ale ako som písal, sada nepredajná.

0 0

Na strankach kremnicke mincovny jsem nenasel zadnou zminku o dorazbe. Mohl by jste me nekdo navest, kde se doctu vic?

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 2726

halabala napsal:

Videl som osobne vo vitríne, sada nepredajná. Asi výstavný kus. Konečne som videl kompletnú sadu oživenia v zlate (1,2,5,10). Veľmi pekné.
Musím ešte trochu nasporiť. Dopyt tam bol veľký, ale ako som písal, sada nepredajná.

Bolo tam šesť medailí halabala, 1,2,5 a 10 Au + dve Ag. Vyzeralo to impozantne, ale rovnako som prvý krát videl live tú sadu na Harcubov návrh, no môžem povedať, že som čumel. Mohol som mať a špekuloval som pridlho, tak teraz mám len dlhý nos. Ale nikto nemôže mať všetko a aj tých noviniek je akosi priveľa, je zrejmé, že sitom času a vkusu prejdú iba podaktoré. Mimochodom, na osud sady čo bola v stánku u M&Ch som dostal odpoveď, že pôjde do jesennej aukcie…

0 0

Mne ju dnes ponukol za 18000e, kusok dalej som videl tu medailu ozivenie v ag a je na predaj ale cenu mi nechcel povedat.

0 0

18000 Euro, to je nejaka sranda?

0 0

Ja viem, že bola kompletná sada aj so striebrom. Strieborné ale mám. Naznačoval som, že nikdy som celú sadu v zlate nemal v ruke, ani nevidel. Hlavne tie väčšie nominály. Ach jaj. Zase som niečo zmeškal, alebo nemám pripravený taký veľký balík peňazí na zakúpenie :-).
No a sadu Karla IV od Harcubu som radšej ani nespomínal, lebo v skutočnosti je to aspoň pre mňa niečo nádherne. Aspoň 10× som bol pri vitríne a rozmýšľal som, že to zoberiem.
Takže keď to zhrniem obidve sady sa vydarili a sú nádherne. A tým som skončil. Idem rozmýšľať, čo ide rozpredať, aby som nahrabal nejaké euráčiky.
:-)

0 0

Takto vyzerá osvedčenie.

0 0

No tak aj pre tých ktorí tam neboli, uložím pár autentických foto. V jednej vitrínke vedľa seba je sada Harcubových dukátov Karla IV., sada ďaľších dukátov Karla IV. ktoré sú pre mňa podivuhodné, ale to nemyslím nejak ironicky, alebo znevažujúco, proste si ich neviem nijako zaradiť a aj sada R16. Každý má možnosť sa pozrieť, vytvoriť si názor, alebo si nevšímať tú či onú. Je to korektné a fér. Veď každý je dospelý a svojprávny a zaiste si vie vytvoriť svoj vlastný názor. A možno by bolo fajn si vziať pri posudzovaní ktorého koľvek nového materiálu na všetky rovnaký meter, vyjadrovať sa s nadhľadom, nezaujate a nechať každému slobodný priestor na vytvorenie svojho úsudku…

Editováno: 4.6.2016 15:48
0 0

Ty kokso, tak ty si to odfotil. No škoda, že to nenapadlo aj mňa. Mohol som si to nafotiť detailnejšie. Je to fakt veľmi pekné, ale ako hovorím nejsou navyše penízky. Ešte musím trochu zarobiť :-)

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 2731

Sadu od Harcubu ste detailnejšie nenafotili? Podla doteraz prezentovaných foto je krásna
Bola to už spomínaná “A” sada?
A prečo ste ju nezobrali, ked bola na predaj. Aká je vlastne cena? P

0 0

Fotilo sa dosť problematicky, jednak bola pri vitríne zväčša tlačenica a cez sklo, navyše pri umelom osvetlení, to bolo zložité. Osobne by som nejako extra nerozlišoval sadu a sadu Áčkovú, je to to isté, len Áčková má vypalené (vygravírované, vyryté..?) “A”. Sada sa kúpiť dala, ak som dobre porozumel, len cena bola veľmi vysoká. Halabala aj skúšal vyjednávať :-)

0 0

Re: Ani sa nepýtaj, chcel som zjednať , ale nedalo sa .
Odpoveď na príspevok č. 2737

Korlen napsal:

Fotilo sa dosť problematicky, jednak bola pri vitríne zväčša tlačenica a cez sklo, navyše pri umelom osvetlení, to bolo zložité. Osobne by som nejako extra nerozlišoval sadu a sadu Áčkovú, je to to isté, len Áčková má vypalené (vygravírované, vyryté..?) “A”. Sada sa kúpiť dala, ak som dobre porozumel, len cena bola veľmi vysoká. Halabala aj skúšal vyjednávať :-)

0 0

Viem, bol som pri tom, stál som Ti za chrbtom a držal palce :-)

0 0

Oživenie predať nechceli. Tam som ale nemal šancu, aj keby chceli a na Harcubu som až toľko nemal. To by som musel vyprazdniť peňaženku a ešte si aj požičať.

0 0

A ešte sa opýtam, o aké sady A sa jedná. Sú nejaké varianty?

0 0

Je to v podstate niečo ako EA, začalo sa to nazývať “archívne” kusy. Ale asi to bude stále to isté, pri predpokladanom úspechu razby vytvoriť aj nejakú akože výberovejšiu možnosť.

0 0

Jaj tak.
Takže je normálne vydaných 50 ks sád a okrem toho zopár sád ako edícia autora po starom.
OK, je mi to jasné.

Editováno: 4.6.2016 19:44
0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 2736

pedrokomora napsal:

Sadu od Harcubu ste detailnejšie nenafotili? Podla doteraz prezentovaných foto je krásna
Bola to už spomínaná “A” sada?
A prečo ste ju nezobrali, ked bola na predaj. Aká je vlastne cena? P

Trošku lepšie foto nájdete v blogu venovanému razbe od pána Harcubu…

0 0

Na burze minci ctu velmi zajimavou diskusi na tema oziveni kremnickeho banictva, asi jsou kluci hodne smutni, ze se k medailim nedostali. Ja sice, zatim, taky nemam ani kus ale zily mi to netrha. Jeste by me zajimalo, kde byli tito diskutujici, kdyz se na burze minci mazaly prispevky ohledne falza kutnohorskeho 2 zlatniku. Hold novorazby jsou spatne, ale falza se na BM propagovat muzou.

http://www.burza-minci.com/node/140860

0 0

jeden básnik povedal , že len “nenažratý vlk zavíja”

0 0

inac ocakaval som vacsiu diskusiu ci tu alebo na konkurencnej stranke,ohladom dorazieb.alebo to je ticho pred burkou?nikto nepredava oficialne,fotky sady som este nikde nevidel.co sa deje?rad by som videl aspon foto sady,kedze na bzd som nebol,takze som ju nemal moznost vidiet nazivo

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 2770

lanci napsal:

inac ocakaval som vacsiu diskusiu ci tu alebo na konkurencnej stranke,ohladom dorazieb.alebo to je ticho pred burkou?nikto nepredava oficialne,fotky sady som este nikde nevidel.co sa deje?rad by som videl aspon foto sady,kedze na bzd som nebol,takze som ju nemal moznost vidiet nazivo

No jo, taky jsem cekal plne aukro a fiktivni prodeje, jak se psalo “jinde” a stale nic. Mne se zatim nepodarilo sehnat ani kus. :)

Editováno: 9.6.2016 20:27
0 0

trochu zlé svetlo, no dúfam, že na rýchlo postačí

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 2770

Lanci co třeba sledovat facebookové stránky CS-mince :-) tam je pěkná fotečka.

https://www.facebook.com/csmince/

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama