Dnes je utorok 1.4.2025 - 21:56:22 15 užívateľov online - neprihlásený

Varianta 20 koruny 1893 KB

Varianta 20 koruny 1893 KB

Medzi zberateľmi týchto mincí nie je známa skutočnosť ohľadom varianty tohto ročníka , pretože to nie je uvedené
v žiadnom " nám " známom katalogu tohto panovníka.
A o čo sa konkrétne jedná ?
Rozdiel spočíva v samotnej postave cisára FJI . Pri všetkých ročníkoch 20 korún je postava cisára veľká – takzvaný " veľký kráľ " a pri spomínanej variante ročníka 1893 je aj postava cisára malá – takzvaný " malý kráľ " ako keby na týchto minciach bola postava cisára vo veľkosti postavy ktorá je na 10 korunách .
Rozdiely , ktoré je vidieť pri variante sú :

VEĽKÝ KRÁĽ

• vrchol cisárovej koruny je nad spojovníkom písmena A a dotýka sa až skoro samotnej bodky za týmto písmenom
  • spodok plášťa cisára sa skoro dotýka písmena F v kolopise FERENCZ = vid foto vľavo

MALÝ KRÁĽ

• vrchol cisárovej koruny je pod spojovníkom písmena A a nachádza sa až takmer pri päte tohto písmena
  • medzi spodkom plášťa cisára a písmenom F v kolopise FERENCZ je evidentne veľká medzera = vid foto vpravo

Peter

1 0

Toto je napriklad pre mna uplne nova informacia (aj ked zlatym minciam FJI sa venujem len okrajovo) Existuje aj nejaky udaj o pocte tejto varianty a je rozdiel v cene mince s velkym panovnikom a malym?

0 0

Vyskytuje sa tento typ varianty iba pri tomto jednom ročníku?

Si vis pacem, para bellum. Acta non verba.

0 0

Táto varianta sa vyskytuje len pri tomto ročníku 1893 a čo sa týka počtu kusov , tak ten samozrejme nie je známy.
A kedže to v podstate nie je známe ani to doteraz nebolo v našich katalogoch uvedené , tak vlastne to nijako nemohlo ovplyvniť ani cenu tejto mince.
Mne osobne v zbierke chýba aj ked už som mal možnosť viackrát si ju kúpiť , ale väčšinou to boli veľmi slabé stavy aj ked priznávam , že som na kvalitu veľmi náročný , ale evidentne je týchto mincí oveľa menej .

Peter

1 0

Este by som upresnil, pri malom cisarovi je krizik na korune malicky (prve foto) a pri velkom cisarovi je krizik vacsi – predlzeny (druhe foto).
Pridavam aj foto plasta, prvy obrazok, lava strana plasta sa takmer dotyka pismena F, to je varianta velky cisar a druhy obrazok lavy roh plasta je viacej vzdialeny od pismena F, to je varianta maly cisar.

Editováno: 6.3.2017 10:08
1 0

A jaké jsou ty jiné informace sparky?

0 0

No musel som zmazať príspevok ktorý som napísal a pustil so sa do porovnávania materiálu čo mám a je to pravda . Mám obe varianty ročníka 1893 KB . Ročník 1892 ktorý mám má krátky plášť a " brmbolec" . Ročník 1893 má tiež krátky plášť a "brmbolec " ale aj dlhší plášť a vyšší kríž na korune a ročník 1984 už pokračuje v tomto prevedení ----dlhší plášť , vyšší kríž na korune . Situácia napovedá tomu že v roku 1893 sa pri razbe mohli meniť razidlá a tým vznikli dve varianty tejto 20 korony 1893 KB.

Editováno: 6.3.2017 09:16

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

1 0

Díky za odpověď. Otázka je jaký poměr varianty 1893 KB je. Jestli třeba 3:1, 5:1 či 10:1 pro tu či onu variantu. To bude velmi težké zjistit tento výskyt.

0 0

existuju taketo rozdiely aj pri 10k? dakujem

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 8923

Pán Adamovszky vo svojom poslednom (bohužiaľ) katalógu uvádza varianty (viď obr.), ale jestvuje ich ešte viac.

1 0

existuju rozne varainty napr u 20k,rocniky 1901 a 1912 existuju aj s tzv. “uzkou korunou” .Minuly rok na burze v Gyori,starsi pan ich predaval po 2000eur.

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama