Organizačný a čestný výbor naozaj ťažké váhy. Myslím, že je treba vyjadriť uznanie ako si naši susedia vedia uctiť svoju históriu, predkov, velikánov.. A to bol Karel IV. Čech len zo štvrtiny.
Dnes je utorok 3.12.2024 - 20:04:07 - 18 užívateľov online - neprihlásený
Organizačný a čestný výbor naozaj ťažké váhy. Myslím, že je treba vyjadriť uznanie ako si naši susedia vedia uctiť svoju históriu, predkov, velikánov.. A to bol Karel IV. Čech len zo štvrtiny.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 2881
Korlen napsal:
Nebol ani zo stvrtiny, nakolko aj jeho dedo vaclav II. mal vsebe habsbursku uhorsku a myslim ze aj staufsku krv, ale to nie je podstatne, podstatne je co pre ceske kralovstvo urobil a ze si ho cesi vedia patricne uctit, to my sa radsej staviame, do role porobeneho naroda a miesto karola roberta alebo ludovita velkeho, alebo hoci aj bela IV. staviame sochy a fabulujeme historiu v podobe kuruckeho dezertera z terchovej alebo “krala starych slovakov”
Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 2885
michal bb napsal:
Korlen napsal:
Nebol ani zo stvrtiny, nakolko aj jeho dedo vaclav II. mal vsebe habsbursku uhorsku a myslim ze aj staufsku krv, ale to nie je podstatne, podstatne je co pre ceske kralovstvo urobil a ze si ho cesi vedia patricne uctit, to my sa radsej staviame, do role porobeneho naroda a miesto karola roberta alebo ludovita velkeho, alebo hoci aj bela IV. staviame sochy a fabulujeme historiu v podobe kuruckeho dezertera z terchovej alebo “krala starych slovakov”
To si vystihol veľmi presne. Zmrzačili sme si vlastné dejiny a osobnosti. A potom si, podľa potreby, rôzne garnitúry tieto “dejiny a velikánov” doslova vymýšľajú. A tak vznikne napríklad aj Tebou spomenutá socha “kráľa starých Slovákov” so slovenským dvojkrížom na štíte, čo zas museli prekrývať nejakou puklicou, no, i roduverný historik musí mať nutkanie vyskočiť z okna…
Odpoveď na príspevok č. 2768
Příští týden si jedu pro sadu v rámci uvedení medailí na trh. Jsem zvědav.....
Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 2890
Jarin napsal:
Příští týden si jedu pro sadu v rámci uvedení medailí na trh. Jsem zvědav.....
Na to že ste to zaplatil 3 mesiace dopredu dajú asi veľkúúúúú zľavu
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Okolo tejto, myslím atraktívnej razby, zostalo celkom bezvetrie. Aj o tej druhej súkromnej. Je to len uhorková sezona?
Myslíte jesenné aukcie, ci všeobecne ? Alebo sa každý teši že to má a veľmi sa s tým neobchoduje a keď sa objaví môže prekvapiť ?
Myslím všeobecne. Zatiaľ som to masívne predávať nevidel na rozdiel od druhej varianty…
Ktoré myslíš , tieto?
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
Stará foto , musím sklamať . Len som poškádlil. Onoho času prešlo pár sád okolo mňa . Nostalgicky spomínam na cenu cca 43 000 Sk za sadu 1,2,5 a 10 dukátu 1978 z NBS pred 13-timi rokmi . To ešte bolo na zlato aj DPH a jednotky putovali vo veľkom hlavne do česka kde sa dali kúpiť za cenu cca dnešných 100 Eur , niekedy aj pod ňu . Paradoxne v tom období z jednodukátov bol najdrahší ročník 1978. Až postupom času sa predral do popredia po zásluhe ročník 1980.
Kto vtedy vedel nakúpiť a odložil to, tak môže byť vysmiaty dosiahol pekné zhodnotenie… Tu je pekný príklad prečo nemať peniaze v banke, ale v minciach
Sparky ma krasnu spomienku na NBS ako aj viaceri zberatelia a investori. Dukatik 1980 bol este na jar 2007 za krasnych 3200 SK ale to este boli echt koruny nie tieto nezmyselne papiere.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 3280
majo2291 napsal:
Kto vtedy vedel nakúpiť a odložil to, tak môže byť vysmiaty dosiahol pekné zhodnotenie… Tu je pekný príklad prečo nemať peniaze v banke, ale v minciach
Nepochybne, ale z tohoto uhlu pohľadu, teda uchovania hodnôt a perspektívy zhodnotenia, je najpodstatnejšia vhodná voľba numizmatického materiálu a načasovanie.
Re:
Odpoveď na príspevok č. 3281
Neprehlúpili ani tí, ktorí Karlíkov kupovali ešte v roku 2012 – 2013, kedy sa dal “bežný” ročník kúpiť za cca 280 – 300 eur a 1980ka za 600 – 700 eur.
Odpoveď na príspevok č. 3282
Korlen napsal:
majo2291 napsal:
Nepochybne, ale z tohoto uhlu pohľadu, teda uchovania hodnôt a perspektívy zhodnotenia, je najpodstatnejšia vhodná voľba numizmatického materiálu a načasovanie.
Tak to je jasné. Tu platí staré známe pravidlo: Dvakrát meraj a raz rež
Alebo že keď budeš dlho merať tak si už potom neodrežieš
Re:
Odpoveď na príspevok č. 3303
Tak samozrejme treba byť aj veľmi rozhodný. Kvalitný tovar sa vždy rýchlo vypredá…
Tlustý Karel
Odpoveď na príspevok č. 3305
majo2291 napsal:
Tak samozrejme treba byť aj veľmi rozhodný. Kvalitný tovar sa vždy rýchlo vypredá…
co je to kvalitny tovar? rôzne rychle vypredaje sme uz zazili,ale kolko z nich vies dnes predat aspon emisnu cenu?aby som uviedol priklad tak jeden za posledne mesiace:sejnostov dukat. perspektiva do buducnosti velka,zial realita je uplne opacna.ja napriklad svoj doteraz neviem predat. a pokial viem tak aj kremicka verzia sa predava bud za emisnu,dokonca aj pod emisnu cenu.
Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3370
lanci, tieto a iné repliky či dorazby majú skôr zberateľský charakter – preto treba rozlíšiť či to chcem pre seba, či na “kšeft”
osobne mám niekoľko, mne blízkych, kúskov z rôznych razieb a ešte ani raz som neľutoval
http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.
Kremnicku verziu som ja predal pred mesiacom do Čiech za 28800 Kč cez aukro a hneď na to ešte jeden kus mimo aukro za 28000 Kč. O Zobek verziu velmi záujem nie je, to je pravda.
Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3372
slamec napsal:
lanci, tieto a iné repliky či dorazby majú skôr zberateľský charakter – preto treba rozlíšiť či to chcem pre seba, či na “kšeft”
osobne mám niekoľko, mne blízkych, kúskov z rôznych razieb a ešte ani raz som neľutoval
slamec ked to clovek kupuje na kseft tak to predava ked je booom okolo toho,ked to upadne a clovek potrebuje nejake financie tak je to problem predat.takze nieje to len o tom ze ci to clovek chce na kseft alebo pre seba.
Re: Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3378
lanci napsal:
slamec napsal:
slamec ked to clovek kupuje na kseft tak to predava ked je booom okolo toho,ked to upadne a clovek potrebuje nejake financie tak je to problem predat.takze nieje to len o tom ze ci to clovek chce na kseft alebo pre seba.
áno, aj toto je pohľad, no na rezervu ja skôr využívam investičné mince, poprípade niečo s ľahkou likviditou
napr 10D MTh mám len na potešenie
http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.
Re: Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3378
lanci napsal:
slamec napsal:
Toto je veľmi prostá rovnica a týka sa všetkého zberateľského materiálu. Vhodná voľba materiálu a načasovanie ako kúpy, tak aj prípadného predaja. Ale tam už žiadna rovnica nie je. Je to len o vedomostiach, informáciách, intuícii, samozrejme peňaženke a iste aj šťastí. Nikto nie je taký génius aby desať krát z desiatich kúpil len investičné špeky.
Lanci , já bych od tebe Šejnosty za emisní cenu vzal. Něco si nechám a zbytek se časem určitě vyplatí.?
Re:
Odpoveď na príspevok č. 3389
RomanKu1 napsal:
Lanci , já bych od tebe Šejnosty za emisní cenu vzal. Něco si nechám a zbytek se časem určitě vyplatí.?
napisal som ti spravu.