Dnes je utorok 3.12.2024 - 20:04:07 18 užívateľov online - neprihlásený

Sada dukátov Karla IV. 2016

Organizačný a čestný výbor naozaj ťažké váhy. Myslím, že je treba vyjadriť uznanie ako si naši susedia vedia uctiť svoju históriu, predkov, velikánov.. A to bol Karel IV. Čech len zo štvrtiny.

Editováno: 21.6.2016 21:15
0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 2881

Korlen napsal:

Organizačný a čestný výbor naozaj ťažké váhy. Myslím, že je treba vyjadriť uznanie ako si naši susedia vedia uctiť svoju históriu, predkov, velikánov.. A to bol Karel IV. Čech len zo štvrtiny.

Nebol ani zo stvrtiny, nakolko aj jeho dedo vaclav II. mal vsebe habsbursku uhorsku a myslim ze aj staufsku krv, ale to nie je podstatne, podstatne je co pre ceske kralovstvo urobil a ze si ho cesi vedia patricne uctit, to my sa radsej staviame, do role porobeneho naroda a miesto karola roberta alebo ludovita velkeho, alebo hoci aj bela IV. staviame sochy a fabulujeme historiu v podobe kuruckeho dezertera z terchovej alebo “krala starych slovakov”

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 2885

michal bb napsal:

Korlen napsal:

Nebol ani zo stvrtiny, nakolko aj jeho dedo vaclav II. mal vsebe habsbursku uhorsku a myslim ze aj staufsku krv, ale to nie je podstatne, podstatne je co pre ceske kralovstvo urobil a ze si ho cesi vedia patricne uctit, to my sa radsej staviame, do role porobeneho naroda a miesto karola roberta alebo ludovita velkeho, alebo hoci aj bela IV. staviame sochy a fabulujeme historiu v podobe kuruckeho dezertera z terchovej alebo “krala starych slovakov”

To si vystihol veľmi presne. Zmrzačili sme si vlastné dejiny a osobnosti. A potom si, podľa potreby, rôzne garnitúry tieto “dejiny a velikánov” doslova vymýšľajú. A tak vznikne napríklad aj Tebou spomenutá socha “kráľa starých Slovákov” so slovenským dvojkrížom na štíte, čo zas museli prekrývať nejakou puklicou, no, i roduverný historik musí mať nutkanie vyskočiť z okna…

Editováno: 22.6.2016 07:56
0 0

Odpoveď na príspevok č. 2768

Příští týden si jedu pro sadu v rámci uvedení medailí na trh. Jsem zvědav.....

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 2890

Jarin napsal:

Příští týden si jedu pro sadu v rámci uvedení medailí na trh. Jsem zvědav.....

Na to že ste to zaplatil 3 mesiace dopredu dajú asi veľkúúúúú zľavu

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Okolo tejto, myslím atraktívnej razby, zostalo celkom bezvetrie. Aj o tej druhej súkromnej. Je to len uhorková sezona?

0 0

Možno to je len ticho pred búrkou :-) Čas všetko ukáže…

Editováno: 14.7.2016 15:17
0 0

Myslíte jesenné aukcie, ci všeobecne ? Alebo sa každý teši že to má a veľmi sa s tým neobchoduje a keď sa objaví môže prekvapiť ?

0 0

Myslím všeobecne. Zatiaľ som to masívne predávať nevidel na rozdiel od druhej varianty…

0 0

Vie niekto o nejakom obchode s týmito dukátmi?

0 0

Ktoré myslíš , tieto?

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Vtipálek :-)

0 0

Prodavaly to Klenoty , ted Sparky. Na kolika se zaciná?

0 0

Stará foto , musím sklamať . Len som poškádlil. Onoho času prešlo pár sád okolo mňa . Nostalgicky spomínam na cenu cca 43 000 Sk za sadu 1,2,5 a 10 dukátu 1978 z NBS pred 13-timi rokmi . To ešte bolo na zlato aj DPH a jednotky putovali vo veľkom hlavne do česka kde sa dali kúpiť za cenu cca dnešných 100 Eur , niekedy aj pod ňu . Paradoxne v tom období z jednodukátov bol najdrahší ročník 1978. Až postupom času sa predral do popredia po zásluhe ročník 1980.

0 0

Kto vtedy vedel nakúpiť a odložil to, tak môže byť vysmiaty dosiahol pekné zhodnotenie… Tu je pekný príklad prečo nemať peniaze v banke, ale v minciach :-)

0 0

Sparky ma krasnu spomienku na NBS ako aj viaceri zberatelia a investori. Dukatik 1980 bol este na jar 2007 za krasnych 3200 SK ale to este boli echt koruny nie tieto nezmyselne papiere.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3280

majo2291 napsal:

Kto vtedy vedel nakúpiť a odložil to, tak môže byť vysmiaty dosiahol pekné zhodnotenie… Tu je pekný príklad prečo nemať peniaze v banke, ale v minciach :-)

Nepochybne, ale z tohoto uhlu pohľadu, teda uchovania hodnôt a perspektívy zhodnotenia, je najpodstatnejšia vhodná voľba numizmatického materiálu a načasovanie.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3281

Neprehlúpili ani tí, ktorí Karlíkov kupovali ešte v roku 2012 – 2013, kedy sa dal “bežný” ročník kúpiť za cca 280 – 300 eur a 1980ka za 600 – 700 eur.

Editováno: 20.7.2016 08:53
0 0

Odpoveď na príspevok č. 3282

Korlen napsal:

majo2291 napsal:

Nepochybne, ale z tohoto uhlu pohľadu, teda uchovania hodnôt a perspektívy zhodnotenia, je najpodstatnejšia vhodná voľba numizmatického materiálu a načasovanie.

Tak to je jasné. Tu platí staré známe pravidlo: Dvakrát meraj a raz rež :-)

0 0

Alebo že keď budeš dlho merať tak si už potom neodrežieš

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3303

Tak samozrejme treba byť aj veľmi rozhodný. Kvalitný tovar sa vždy rýchlo vypredá…

0 0

Tlustý Karel

0 0

Odpoveď na príspevok č. 3305

majo2291 napsal:

Tak samozrejme treba byť aj veľmi rozhodný. Kvalitný tovar sa vždy rýchlo vypredá…

co je to kvalitny tovar? rôzne rychle vypredaje sme uz zazili,ale kolko z nich vies dnes predat aspon emisnu cenu?aby som uviedol priklad tak jeden za posledne mesiace:sejnostov dukat. perspektiva do buducnosti velka,zial realita je uplne opacna.ja napriklad svoj doteraz neviem predat. a pokial viem tak aj kremicka verzia sa predava bud za emisnu,dokonca aj pod emisnu cenu.

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3370

lanci, tieto a iné repliky či dorazby majú skôr zberateľský charakter – preto treba rozlíšiť či to chcem pre seba, či na “kšeft”

osobne mám niekoľko, mne blízkych, kúskov z rôznych razieb a ešte ani raz som neľutoval :D

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Kremnicku verziu som ja predal pred mesiacom do Čiech za 28800 Kč cez aukro a hneď na to ešte jeden kus mimo aukro za 28000 Kč. O Zobek verziu velmi záujem nie je, to je pravda.

0 0

Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3372

slamec napsal:

lanci, tieto a iné repliky či dorazby majú skôr zberateľský charakter – preto treba rozlíšiť či to chcem pre seba, či na “kšeft”

osobne mám niekoľko, mne blízkych, kúskov z rôznych razieb a ešte ani raz som neľutoval :D

slamec ked to clovek kupuje na kseft tak to predava ked je booom okolo toho,ked to upadne a clovek potrebuje nejake financie tak je to problem predat.takze nieje to len o tom ze ci to clovek chce na kseft alebo pre seba.

0 0

Re: Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3378

lanci napsal:

slamec napsal:

slamec ked to clovek kupuje na kseft tak to predava ked je booom okolo toho,ked to upadne a clovek potrebuje nejake financie tak je to problem predat.takze nieje to len o tom ze ci to clovek chce na kseft alebo pre seba.

áno, aj toto je pohľad, no na rezervu ja skôr využívam investičné mince, poprípade niečo s ľahkou likviditou ;)

napr 10D MTh mám len na potešenie :D

Editováno: 22.7.2016 19:09

http://www.cs-mince.eu/forum/category/show/197 = OSVETA, ALEBO AKO SA NENECHAŤ DOBEHNÚŤ.

0 0

Re: Re: Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 3378

lanci napsal:

slamec napsal:

Toto je veľmi prostá rovnica a týka sa všetkého zberateľského materiálu. Vhodná voľba materiálu a načasovanie ako kúpy, tak aj prípadného predaja. Ale tam už žiadna rovnica nie je. Je to len o vedomostiach, informáciách, intuícii, samozrejme peňaženke a iste aj šťastí. Nikto nie je taký génius aby desať krát z desiatich kúpil len investičné špeky.

0 0

Lanci , já bych od tebe Šejnosty za emisní cenu vzal. Něco si nechám a zbytek se časem určitě vyplatí.?

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 3389

RomanKu1 napsal:

Lanci , já bych od tebe Šejnosty za emisní cenu vzal. Něco si nechám a zbytek se časem určitě vyplatí.?

napisal som ti spravu.

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 744 )

Partneri

Reklama