Dnes je nedeľa 8.9.2024 - 5:19:16 32 užívateľov online - neprihlásený

Súťaž s aukciou #17 Macho & Chlapovič o ceny ťažkého kalibru

Vážení a milí kolegovia numizmatici!

Z dobre informovaných zdrojov sa administrácii našej stránky donieslo, že aukčný dom Macho & Chlapovič pripravuje v súvislosti z aukciou číslo 17 konanou 9. novembra v Bratislave súťaž. Súťaž bude aukčný dom prezentovať, tak ako v minulosti, aj prostredníctvom našej stránky. Pravidlá budú obdobné ako pri poslednej aukcii, to znamená, že bodované budú limity podané na dražené položky. Aukčný dom plánuje venovať súťažiacim ceny vo výške 5000 € čo je okrem možnosti vydražiť hodnotný numizmatický materiál ďalšia vážna motivácia aktívne sa zapojiť do nadchádzajúcej aukcie. Zatiaľ poznáme pravdepodobný termín začatia súťaže, ktorým bude odštartovanie limitovania aukčných položiek, približne mesiac pred aukciou. Informácie k súťaži budú priebežne dopĺňané, zatiaľ môžete počítať úspory, presviedčať manželky nech vám z rozpočtu vyčlenia nejaké “drobné” na vianočný darček v predstihu a pripravovať sa na túto udalosť.

Komentáře

Podmienky súťaže

Priatelia, obdržali sme od vyhlasovateľa, organizátora a sponzora aukčného domu Macho&Chlapovič podmienky súťaže a povolenie ich zverejniť. Uvádzame ich v plnom znení.

Naša súťaž sa začne už zajtra 12.10.2018 o 19­.00. Limity ktoré prídu pred 19-ou hodinou sa do súťaže nezapočítajú. Aukcie budú zverejnené na Auex-e 12.10. v priebehu dňa. Podmienky súťaže zostávajú identické ako boli na jar. Pre pripomenutie, čítajte prosím nižšie. Nech sú Vaše vedomosti, odvaha riskovať a súťaživosť sprevádzane aj potrebnou malou dávkou šťastia.

Veľká Československá súťaž pre veľkých chlapcov

Čo nás k tomu motivovalo?
Podpora nižšieho a stredného segmentu materiálu. Nerobíme iba výstavné aukcie s top numizmatickým materiálom, ktorý nám pomáha budovať si medzinárodne meno a reputáciu. Hoci to nie je ekonomické, a gro položiek krížovo dotujeme, máme aukcie naplnené aj cenovo dostupným materiálom, ktorý si hľadá buď koncového zberateľa, alebo niekoho, kto ho rád prekúpi a zobchoduje ďalej. Pri mnohých predmetoch sa cena ktorá reálne zaujme hľadá ťažko, preto sú veľa krát vyvolávacie ceny nastavené atraktívne, aby zaujali pozornosť.
Keď už sú raz položky nafotené, prezreté, ohodnotené z hľadiska kvality a prípadných defektov a vytlačené na papier, nepoteší ani aukcionára ani vkladateľa keď sa nepredajú.
Táto súťaž teda prevažne podporí vkladateľov cenovo dostupnejšieho materiálu.
Tým, že počítame s masívnejším limitovaním, by sa mali sálové aj eLive aukcia reálne zrýchliť, pretože väčšia časť prihadzovania prebehne pred aukciou. To je určite prínos.
Rovnako je pre nás prínosom, že aj vkladateľ, ktorý do aukcie vložil nejaký materiál a dopredu vidí, že sa mu predal, môže počítať s peniazmi a kúpiť si hneď v aukcii niečo iné do zbierky. A to aj v položkách idúcich oveľa skôr ako jeho položky, keďže aukcia je radená chronologicky. Toľko k našej motivácii.

Kto vyhráva?
Traja súťažiaci s najvyšším počtom bodov.

Ako sa boduje?
1 bod dostáva súťažiaci za akceptovaný limit. 2 body dostáva súťažiaci za víťazný limit. Aj v prípade, že sa súťažiaci viacnásobne prehadzuje na jednej položke, môže za ňu získať maximálne 2 body ak ju nakoniec vyhrá, alebo 1 bod ak realizuje na nej platný príhod (akceptovaný limit).
Rovnaké 2 body získate za kúpu 1 eurovej položky ako za 300.000 eurovú. Tu sa stiera akýkoľvek finančný hendikep.
akceptovaný (platný) príhod/limit= príhod (bid) v systéme Auex, ktorý je vyšší ako aktuálna cena (v prípade, že už bol zaznamenaný aspoň 1 príhod od niekoho iného), alebo rovný minimálne vyvolávacej cene, ak tam ešte žiadny príhod nie je.

Pozor! Príhody sú záväzné, nedajú sa stiahnuť ani znížiť. Tzn. zabudnite na „hľadanie maximálneho limitu niekoho iného“ a potom sa stiahnutie späť o jeden príhod. Táto funkcia je tam kvôli tomu, aby nenapadlo nejakého majiteľa bez rizika si podhadzovať vlastný materiál v aukcii. Stálo by ho to totižto 20% vrátane DPH z ceny položky. Bez výnimiek!

Podmienky účasti a prihlásenie do súťaže
Registrácia v systéme Auex, akceptácia aukčných podmienok. Prosím napíšte nám mail na obchod@machochlapovic.com s heslom SÚŤAŽ a zdroj odkiaľ ste sa o súťaži dozvedeli (napr Burza Mincí, CS mince, Nume, Facebook … kamarát). Ďalej Vás poprosíme o nick, resp. krstné meno pod ktorým Vás môžeme ako súťažiaceho zverejňovať.

Príklad mailu:
SÚŤAŽ, BM, CSM, NUME – vlozit svoje stranky
Marián, Leopoldov

V ideálnom prípade použite nick, pod ktorým Vás zberateľská obec rozoznáva na fórach a podobne, aby sme naozaj pri zverejnení dokázali absolútnu autenticitu súťaže. Lebo ak mi niekto začne pochybovať v štýle, že si to určite uhrala moja babka, tak budem z toho naozaj minimálne rozčarovaný.

Prečo ten osobitný e-mail nám s prihláškou? Pretože sa nám nechce zrátavať všetkých limitentov v našich aukciách. A súťažiť budú teda naozaj len Tí, ktorí sa prihlásia. Prihlasovať sa do súťaže môžete až do 2.11.2018 vrátane. Čím skôr sa ale prihlásite, tým máte ľahšie východiskové pozície.

Ako limitovať v Auexe?
Hore v menu Online katalóg si nájdete aukciu v ktorej chcete limitovať. Aukciu môžete prechádzať postupne, alebo si rovno vyhľadávať položky cez frázy, alebo čísla položiek. Na každej položke si môžete rozkliknúť Detaily a limity a zadať si tam svoj príhod. Všetky takto rozpracované položky Vám padajú do zoznamu rozpracovaných limitov. Musíte ich nakoniec ešte všetky po akceptácii podmienok aukcie odoslať kliknutím na Odoslať moje limity! Nájdete ich všetky v Moje limity. Inak sa k nám nedostanú a zostanú rozpracované iba vo Vašom konte, teda nebudú platné. Kľudne to odosielajte v tranžiach, nemusíte všetko naraz, len prosím nerobte to po jednom limite J Veľa sa naklikáte, zbytočne sa zdržujete, a my Vám ich potom musíme schvaľovať po jednom limite a nie celé limitné lístky naraz. Všetko v Auexe je verím intuitívne, plus si hore zmeňte jazyk na Slovenčinu/Češtinu a odbúrate tak akýkoľvek prípadný hendikep vyplývajúci z jazykových bariér.

2× počas trvania súťaže zverejníme počet prihlásených do súťaže, a priebežné výsledky. V tomto momente ešte neprezradíme ich nick a mesto, iba ich ID pod ktorým súťažia. Všetci ostatní si tak majú príležitosť zrovnať svoje šance. V konečnom vyhodnotení súťaže zverejníme iba nicky (prípadne krstné mená) a mesto prvých troch účastníkov. Všetci ostatní zostanú úplne anonymní.

Partneri Macho & Chlapovič, zamestnanci a ich rodinný príslušníci a akýkoľvek nastrčení kamaráti sú zo súťaže vylúčení. Striktne. Máme svoju česť.
Je to súťaž pre zberateľov, aktívnych zberateľov-vymieňačov-priekupníkov-prilepšovačov-špekulantov-stratégov-hráčov. Každého kto má chuť zabaviť sa s našou súťažou a prípadne okrem súboja o aukčné položky si prilepšiť výhrou.

V konečnom dôsledku Vám nezostane v rukách vyplnený nevýherný tiket, ale zberateľský materiál, ktorý má svoju cenu a dá sa uložiť do zbierky, alebo predať.

Malé nápovedy:
*Väčšinou v našich aukciách aj najaktívnejší borci posielajú 80–120 limitov.
*Veľmi málo položiek odchádza za vyvolávaciu cenu (volačka).
*Úspešnosť limitentov (koľko % limitovaných položiek skutočne vyhrajú) je v priemere blízko 10%.
*Vo všeobecnosti sa aj do jednoduchších súťaží zapája pár 10-tok súťažiacich, toto je náročnejšia súťaž. Ja reálne odhadujem, že sa zapojí okolo 5–15 ľudí. Aspoň môžete vo finále zhodnotiť reálnosť môjho tipu J Chcem tým povedať, že šanca vyhrať bude skutočne veľká.

Stratégií ako získať čo najviac bodov môže byť v tejto súťaži mnoho. Od reálnej snahy nakúpiť čo najviac perspektívnych vecí a výhrou si ich zlacniť, až po číre taktizovanie uskutočniť čo najviac príhodov a reálne kúpiť čo najmenej položiek. Alebo hocičo medzi tým.

Ja sám som veľmi zvedavý kto naberie skutočne odvahu súťaže sa zúčastniť a pomerať si sily. A nemenej som zvedavý kto tu súťaž vyhrá a s akou stratégiou. Ak sa Vám bude súťaž páčiť, radi ju zopakujeme aj v budúcnosti. Nech je numizmatika pre nás všetkých ešte väčšou zábavou.

Súťaží sa až do posledného momentu. A nie, nedá sa zarátať aj Janove limity Ferovi a podobne. Žiadne účelové fúzie nebudú umožnené.

V prípade, že bude súťažiaci finalizovať svoj výkon priamo v sále, a nie online cez Auex, budeme mu rátať iba jeho víťazné príhody v sále (nie neúspešné v sále, lebo to nie je v našej kapacite sledovať a zapisovať v sále). Ak chcete mať do súťaže zarátaný aj nevyhrávajúci, ale platný príhod, dajte si na položky, ktoré plánuje dražiť v sále vopred limit cez Auex. Je už potom na Vás aby ste jeho výšku ustrážili a nebili sa v sále sami proti svojmu limitu.

U prihadzujúcich iba online bez osobnej účasti, je to jednoduché, zrátame to všetko po aukcii. Počítajú sa obidve, takže dobojované bude až v nedeľu 11.11. večer po skončení poslednej položky eLive aukcie.

Vyhodnotenie súťaže 15.11.2018.

Veľa štastia a zábavy priatelia

Elizej Macho za team Macho & Chlapovič

2 0

A o čo sa v tejto súťaži hrá?

Udelené budú 3 ceny:

  1. cena 3000,– EUR v hotovosti
  2. cena 1500,– EUR v hotovosti
  3. cena 750,– EUR v hotovosti

Udelené budú všetky 3 ceny! Čiže zmyslom súťaže nebude presne niečo uhádnuť (ako čísla v športke), ale byť najlepší, druhý najlepší, alebo tretí najlepší.

Pre prípad, že sa do súťaže zapojí menej ako traja súťažiaci, budú aj tak ceny udelené všetky. Okrem prípadu, že sa nikto nezapojí.
Ak bude súťažiť iba jeden človek, dostane 3000+1500+750= 5250,– EUR, ak budú súťažiť dvaja ľudia, rozdelia si tretiu cenu na polovice. 3375,– EUR dostane prvý a 1875,– EUR druhý súťažiaci.

2 0

Re: Podmienky súťaže
Odpoveď na príspevok č. 12513

Dobry den, mozem jednu technicku, mozno som to len spatne precital, alebo som neporozumel, ale …

Ako sa previaze moj e-mail poslany na danu adresu s mojim uctom Auex?

Dakujem za odpoved.

0 0

Ked si sa prihlasoval do Auexu,tak si daval e-mail…a z toho si odosles hore spominanu formulku (Príklad mailu:
SÚŤAŽ, BM, CSM, NUME – vlozit svoje stranky
Marián, Leopoldov)

Dobri kamarat neľem slucha co hutoriš . . . aľe i doľiva!

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 12523

Jasne, dakujem. Takze skontrolavat ci tu a tam mam rovnaky e-mail ? GL.

0 0

Spravne…

Dobri kamarat neľem slucha co hutoriš . . . aľe i doľiva!

0 0

Stará zbierka

Spýtam sa tu, aj keď súťaže sa to netýka.
V katalógoch k týmto aukciam je pri niektorých minciach uvedené “zo statej zbierky”.
O koho / aku zbierku ide? Pýtam sa pre svoju zvedavosť :-) Ak som niekde niečo prehliadol, ospravedlňujem sa za zbytočnú otázku.

0 0

Aktuálny stav súťaže

Zverejňujem aktuálne výsledky súťaže tak, ako som ich práve obdržal od organizátorov, aukčného domu Macho & Chlapovič

Editováno: 1.11.2018 20:26
1 0

Výsledky súťaže

Uvádzam výsledky súťaže tak, ako som ich práve obdržal. Víťazom samozrejme gratulujeme.

Ahojte, posielam oficialne vysledky sutaze. Su tam teda pripocitane aj body za vitazne limity. Tentokrat prislo ovela viac limitov ako prvy krat, preto body z minuleho prveho miesta dnes nestacili ani na 3. miesto.

Dakujeme vsetkym zucastnenym. Verime, ze sa im sutaz pacila…

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 733 )

Partneri

Reklama