Tiež si myslím, že je to celkom prijateľná cena. Podľa mňa bude o túto mincu záujem!!!
Dnes je piatok 22.11.2024 - 12:34:34 - 17 užívateľov online - neprihlásený
Tiež si myslím, že je to celkom prijateľná cena. Podľa mňa bude o túto mincu záujem!!!
V tomto prípade to nebude asi len o cene majko, je to, myslím nie len pre mňa, skvelý motív a ak si zvykneš na umelecké stvárnenie, je to excelentná minca. Samotná osobnosť Márie Terézie je pojem a predpokladám, že po tejto minci siahne aj mnoho nezberateľov, nenumizmatikov. Je aj zrejmý, ako sa tiež dalo predpokladať, nemalý záujem zo zahraničia po tejto konkrétnej minci, takže osobne som presvedčený, že má našlápnuté k úspechu. Ja mám zarezervované tri a určite ani jednu nepredám. A opakujem, to obvykle tieto mince nezbieram.
Dnes som sa zastavil v mincovni a troška pokecal : a len tak medzi rečou som sa opítal či bude aj volný predaj,že by som zobral 1ks navyše , mám rezervovanú jednu no bol som sklamaný že asi nie lebo majú väčšiu požiadavku ako dostanú od NBS a stále im chodia požiadavky,aby som skúsil na priamom predaji v Blave...................
Priatelia, termín slávnostného uvedenia do života novej 100 eurovky, ak sa dobre pamätám, by mal byť 17. mája v Bratislave. Vie už niekto aj kde konkrétne by to malo byť?
Oslovil som oficiálne NBS, tak uvidíme či a kedy info príde. Ak budem úspešný, výsledok samozrejme zavesím.
Priatelia, týmto by som chcel poďakovať tlačovému oddeleniu NBS za pružnú a ústretovú reakciu na môj dopyt o slávnostnom uvedení do života novej 100 eurovej mince 275. výročie korunovácie Márie Terézie. Pozvánku pripájam.
Pěkná pozvánka. Škoda že ten den nebudu mít čas.
Jsem zvědavý na vývoj ceny. Všechny české a slovenské e-shopy, které znám tak mají tuto minci vyprodánu. Momentálně vím pouze o jednom kde je nabízena nyní za 443 Euro. Otázka je jak dlouho ta cena vydrží.
Len pripomínam, zajtra bude asi posledná možnosť získať novú 100 eurovú mincu za emisnú cenu.
Kto sa podpisovej akcie zúčastni, tak by potom mohol hodiť nejaké info ako bolo…
Ty kokso . A došla aj Mária Terézia???
Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"
No páni, právě se vracím z hradu a naprázdno. Boli sme asi štvrtí v rade od pokladne, keď mince došli. A tú druhú fotku čo vidíte, je rada čo bola za nami, takže tí všetci utreli nos. Ja som urazený odišiel , tak ani neviem či sa potom nejaká defenestrácia konala, ale mnohí sa určite tešili. Inak klasika, človiečik so štyrmi susedmi alebo kamarátmi, pred pokladňou im porozdeľoval peniaze a každý kupoval po dva kusy – to bol limit. No veď aby bolo na obchod. Už keď sme prišli a stáli v rade, hovoril jeden náš spoločný známy, že na predaj priniesli iba 100 kusov. Nechcel som tomu veriť, že by si takto urobili hanbu, no ale tak aj bolo. Potom mi bolo jasné aj to, prečo tam neboli prítomní niektorí ľudia. Aby im nenadávali. No ale sumár je, že toto asi bude naozaj veľmi zaujímavá mincička. Uvidí sa ešte, koľko kusov nabrali prezieravejší obchodníci a čo to urobí, keď ich budú vracať na trh, ale zdá sa, že budeme opäť žmurkať Určite aspoň nejaký čas.
No na druhej strane ma zas čakal balíček s mincami ktoré som vyhral
v aukcii Sns Trenčín, tak idem pozrieť nakoľko úprimné boli fotky
Človek nemôže mať všetko…
Je múdre sa tešiť z toho, čo človek môže mať. Hlúpe je sa trápiť kôli tomu, čo všetko by mohol mať. Inými slovami, nikto nemá všetko a dôležité je, či má to, čo potrebuje a robí ho šťastným.
No a na portáloch začína s MT šrumec, x predajov, x dopytov. Zlí obchodníci versus dobrí zberatelia. Ale zas vidím, že predávajú najmä zberatelia. A často tí, ktorí tak radi kritizujú obchodníkov. Idem sa poradiť s divou sviňou ako to vlastne je
Hm, no tak aj predajov je dosť veľa, uvidíme koľko sa už kupovalo s cieľom predať a koľko dokáže trh absorbovať. To nie je optimálna situácia. Ak odišiel do zahraničia iba zlomok emisie a silní hráči plus drobní obchodníci skúpili príliš veľa kusov, ktoré budú vracať na trh, môže sa stať, že ponuka prevýši dopyt. Po reklame uvidíme ako sa to bude vyvíjať
moze sa to vyvijat tak ako sa vyvijal chatam sofer prooof. videl som niekolko predajov po 150€ a nikto to nekupil.takze aj tak sa moze vyvinut situacia. a vsetci si pamätame ked ceny sa pohybovali okolo 220€ a vyssie.
No, Chatam bol špecifický prípad a skôr tzv stádový efekt, ale aj tomu mohol niekto výrazne pomôcť. Nech je akákoľvek psychologická masáž, železné pravidlo dlhodobo nepustí. Aby sa produkt výrazne zhodnocoval, musí byť aj dopyt výrazne väčší ako ponuka. A to zas ovplyvňuje cena. Krásny príklad je Tanap a Kremnica proof. Naozaj malý náklad – po 1400 kusov, ak si dobre pamätám. Výrazný nedostatok, ale len dovtedy, kým cena nevyletela až niekde nad 1500 eur. Potom sa mnoho majiteľov rozhodlo radšej vybrať zisk a vrátili mince na trh. Zakrátko sa ukázalo, že tí, ktorí tieto mince veľmi chceli mať, ich asi už majú a nebolo kupcov. Dnes je cena tretinová a povaľujú sa na každom druhom stole na burze…
Teda platí, ak bude viac majiteľov, zberateľov, jednoducho tých, ktorí mincu budú chcieť mať v zbierke (nie na sklade) ako je mincí, cena i vzácnosť pôjdu hore, ak naopak, príde vytriezvenie. Osobne si myslím, že to bude tak či tak dobrá minca, ale zázraky neočakávam.
inac marka terka patri medzi moje oblubené temy,ale finalna verzia a jej razba portretu sa mne osobne nepaci.preto som si ju ani neobjednal.neviem jej dojst na chut.pripada mi to ako detska kresba. co sa tyka umeleckeho poňatia. mier chlapci.
lanci, tiež sa mi na prvý pohľad nová minca nepáčila. Keď som ale pochopil ideu stvárnenia, teda medailón v minci, zmenil som názor a môžem povedať, že sa mi páči stále viac. (zatiaľ jediný problém je, že ju live nemám). No a umelecké stvárnenie Márie Terézie? Domnivam sa, že autor použil ako predlohu dobový portrét MT (viď obrázok).. Teda vložil do mince dobový medailón panovníčky. Pre mňa zaujímavé poňatie.
Bratia češi budúci rok v apríli vydávajú 200 korunáčku v striebre s rovnakým motívom – panovníčkou, pri príležitosti 300. výročia narodenia. Víťazný návrh je od Vojtěcha Dostála. Páči sa Ti viac?