Dnes je štvrtok 3.4.2025 - 13:13:08 56 užívateľov online - neprihlásený

Medaile a žetóny F.J.I.

Medaila FJI.

3. rakúske spolkové streľby v Grazi 1889 . AG 24,80 g a 36 mm .

Editováno: 6.5.2016 23:11

Peter

0 0

Medaila FJI.

Založenie veľkej Viedne 1890 a otvorenie parkov. AG 13,6 g a 33 mm . Punc na hrane .

Peter

0 0

Medaila FJI.

Všeobecná krajinská a lesná výstava 1890 . AG 98,8 g a 82 × 67 mm .

Peter

0 0

Medaila FJI.

50. vládne jubileum 1898 s venovaním numizmatickej spoločnosti vo Viedni . AG 22,6 g a 38 mm .

Peter

0 0

Medaila FJI.

Numiztoliar 1884 .

Peter

0 0

Medaila FJI.

Bronzová medaila – Víťazstvo nad Talianmi v boji v Novare 23. 3 . 1849 . Váha 109 g a 63 mm .

Peter

0 0

Medaila FJI.

Streľby v Innsbrucku 1893 . AG 20. 5 g a 36 mm , hrana puncovaná .

Peter

0 0

Múzeum FJI.

www.franz-josef.cz
Prvé múzeum FJI. – internetové aj kamenné – obsahuje množstvo artiklov z obdobia tohto panovníka , zozbieraných jediným nadšencom a zberateľom za vyše 40. rokov .
Niečo veľkolepé a naozaj fascinujúce .

Editováno: 8.5.2016 22:54

Peter

0 0

Medaila FJI.

Návšteva božieho hrobu v Jeruzaleme 1869. Bronz 72 mm .

Peter

0 0

Medaila FJI.

Návšteva Prahy 1901 . Bronz 17,7 g a 34 mm .

Peter

0 0

Dnes sa mi dostala do ruky dvojportrétová medailička Františka Jozefa k 50. výročiu nástupu na trón. Vedel som o jej existencii, ale videl som ju prvý krát. Hmotnosť je 7,93 g a priemer 24 mm. Portréty panovníka korešpodujú s aktuálnou podobou. Signatúra predpokladám Anton Scharff.

Editováno: 13.10.2016 13:47
0 0

Re: Medaila FJI
Odpoveď na príspevok č. 1985

Táto mi už ide z Nemecka, západného .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

Re: Medaila FJI.
Odpoveď na príspevok č. 2191

PETERSFAN napsal:

Návšteva božieho hrobu v Jeruzaleme 1869. Bronz 72 mm .

Aj táto mi už ide domov .

Inteligentní ľudia sa snažia problémy riešiť , geniálni sa ich snažia nerobiť . " Albert Einstein"

0 0

A už ma prestaň vzrušovať , asi budem musieť vysadiť VIAGRU …stačí keď vidím tieto kúsky …jedna báseň .

Kedy mi dáš PETERSFAN školenie?

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 5599

sparky napsal:

A už ma prestaň vzrušovať , asi budem musieť vysadiť VIAGRU …stačí keď vidím tieto kúsky …jedna báseň .

Kedy mi dáš PETERSFAN školenie?

Sparky , s VIAGROU ja nemám žiadne skúsenosti , takže nič z toho nebude.

Peter

0 0

Dnes som sa tiež stretol s krásavicou od pána Neubergera. Neviem o nej zatiaľ nič podstatné, predpokladám razba na podporu vojenskej morálky a nadšenia v I.sv.vojne. Ale myslím, radosť pozerať. Bol by som povďačný, ak by niekto mal vyčerpávajúcejšie informácie a ušetril by mi pátranie.
P.S. Sparky, všimni si to obočie, mám pocit, že to ti už robia naschval :-)

Editováno: 14.10.2016 14:38
0 0

Priatelia, ešte jedna chuťovečka. Modliaci sa František Jozef na plakete. Nápis : Gott wirduns zum siege helfen, teda Boh nám pomôže k víťazstvu. Zjavne morálny motív ako na vyššie uvedenej medaile. Zaujímavosťou je súkromná signálna na hrane, nie je to gravír či rytie, ale nejaká nezmazeteľná fixa. Domnievam sa, že takto si svoju zbierku značil bývalý majiteľ.
Signatúra : Scolik Weinberger
https://www.sixbid.com/browse.html?…

Editováno: 14.10.2016 15:13
0 0

S odstupom času som mal možnosť dôkladnejšie nafotiť, pre mňa krásnu, cínovú dvojportrétovú medailu z roku 1864. Medailu vydal František Jozef pri príležitosti storočnice od založenia spolku na podporu vdov po padlých vojakoch (delostrelcoch), ktorý založila Mária Terézia 6. decembra 1764. Hmotnosť medaily je 74,42 g a priemer 60 mm.

0 0

Niečo na víkend

pár placiek pokope

0 0

Móóóóc hezký :-)

0 0

Svadobná medaila Františka Jozefa a Alžbety Bavorskej od pána Langa. 24. apríl 1854. Krásna vec.

Editováno: 2.11.2016 15:49
0 0

A ešte dve medaily k príležitosti svetovej výstavy vo Viedni v roku 1873.

0 0

Ešte niečo na večerné potešenie.
Text na prvej medaili :

Durch die heiligen Firmung im Glauben gestärkt

• viera posilnena svätým prijmaním

maria empfängnis dom linz

• budova v Linzi (katedrála)

Text na druhej medaili :

Franz Jospeh I. Elisabeth

Rudol Franz Karl Josef geboren Z. Laxenburg D. 24 Aug. 1858 >>> Rudolf narodený v Laxenburg dňa 24.08.1858

0 0

Tú druhú medailu si naozaj cením. Bola vydaná k príležitosti narodenia korunného princa Rudolfa v roku 1858.
Rudolf Habsburský (* 21. august 1858, Laxenburg – † 30. január 1889, zámok Mayerling) bol rakúsky arcivojvoda, korunný princ a následník trónu, jediný syn cisára Františka Jozefa I. a Alžbety Bavorskej. Jeho starými rodičmi z otcovej strany boli arcivojvoda František Karol Habsburský a arcivojvodkyňa Žofia Bavorská a z matkinej bavorský vojvoda Maximilián Jozef Bavorský a vojvodkyňa Ludovika Wilhelmina Bavorská.
http://encyklopedia.sme.sk/…-rudolf.html
http://www.habsburg.estranky.sk/…erlingu.html

Editováno: 2.11.2016 20:23
0 0

Pre zaujímavosť a možno aj spríjemnenie večera, dva cínové žetóny s podobizňou Františka Jozefa, kde sa na seba ale veľmi nepodobá. Portréty sú trochu insitné, ale pre ten účel asi postačujúce. Predpokladám, že prvý žetón z Linzu fungoval ako upomienka pre účastníkov ľudového festivalu a druhý mal možno funkciu aj nejakej vstupenky na svetovej výstave vo Viedni, prípadne VIP vstupu ako by sme povedali dnes, čo mi evokuje aj meno na žetóne (foto detailu). Ak by niekto vedel viac, iste sa radi všetci poučíme :-)

Editováno: 3.11.2016 20:52
0 0

Dnes mi na burze v Trenčíne urobil jeden náš spoločný kamarát, ktorého nechcem menovať, pretože sparky je skromný chalan, veľkú radosť a takpovediac malé Vianoce v novembri. Aj touto cestou mu ešte raz ďakujem za nezištnosťou a s tým koho to zaujíma, sa podelím aspoň o foto :-)
Je to (pre mňa) skutočne krásna Tautenhaynova medaila k príležitosti svetovej výstavy vo Viedni v roku 1873.

0 0

Re:
Odpoveď na príspevok č. 6536

Tak tento kúsok poznám nedávno bola u mňa v Nemecku

0 0

Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6546

Kľudne ukážte cestu aj ďaľším :-)

0 0

Re: Re: Re:
Odpoveď na príspevok č. 6547

Ešte jeden pekný kúsok v ponuke v pôvodnej etui

0 0

Ďalší pekný kúsok v pôvodnej etue . Tento v Nemecku u pána 118a.......nebol .

0 0
Kontaktný formulár

Administrátori: Ivan, Jan

Moderátori: Korlen, majo2291, michal bb, Ševci

VIP partneri: 118apo118, Caesar, minca1, Radek, rudi2, sparky, trobo

Seznam registrovaných uživatelů ( 770 )

Partneri

Reklama